Gündüz ilaç, akşam tuval başında

Gündüz ilaç, akşam tuval başında

Asıl mesleği eczacılık olan, aynı zamanda ilahiyat bölümünde öğrenim gören ressam Handan Yılmaz'ın resimleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane Başkanlığının desteğiyle hazırlanan "Üç Fırça, Dört Tarz" isimli sergide yer aldı - Yılmaz:- "Renklerl

ANKARA (AA) - AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - Asıl mesleği eczacılık olan, ilahiyat bölümü öğrencisi Ressam Handan Yılmaz, "Renklerle uğraşmak çok güzel bir şey, çünkü tamamen iç dünyamın zenginliğini dışarıya resim aracılığıyla aktarıyorum." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane Başkanlığının desteğiyle hazırlanan "Üç Fırça, Dört Tarz" isimli sergide eserleri yer alan Yılmaz (39), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eczacılığı para kazanmak için yaptığını söyledi.

İnsanların birbirine saldırdığı bir dünyada kendisinin ise resime, sanata ve renklere saldırdığını ifade eden Yılmaz, böylece ruhunun ihtiyaç duyduğu huzuru yakaladığını belirtti. İnsanlarla diyaloğuna bu huzurun yansıdığını dile getiren Yılmaz, sanatın yaratılıştan gelen bir yetenek olduğunu, resimle ilgili eğitim almadığını ifade etti.

- İlkokuldan bu yana çizimler yapıyor

Gündüz eczacılıkla, akşam da resimle uğraştığını anlatan Yılmaz, sanatın kendisi için vazgeçilmez bir tutku olduğunu, resim yaparken bilinmeyen yönlerini keşfettiğini ve adeta çoğaldığını ifade etti. Yılmaz, insanlara faydalı olmak için önce insanın kendine faydası olması gerektiğine dikkati çekti.

İlkokuldan bu yana çizimler yapan Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

"Resimlerimin sergilenecek hale gelmesi için profesyonel anlamda güzel çalışmalarımı 5 yıldır yapıyorum. Resim yapmak bana bir hedefe odaklanmayı öğretti. Bazen resmi tamamlamak için uykusuz kaldığım zamanlar oluyor ama her şeye rağmen renklerle uğraşmak çok güzel bir şey, çünkü tamamen iç dünyamın zenginliğini dışarıya resim aracılığıyla aktarıyorum. İçimde bitmek tükenmek bilmeyen bir kaynak var gibi hissediyorum ve onu tuvale yansıtmak çok hoşuma gidiyor."

- "Kelebek figürlerinin kaygıyı giderdiğini fark ettim"

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat bölümünde öğrenim de gören Yılmaz, sanatını ilahi bir lütuf olarak gördüğünü söyledi.

Çalışmalarında çoğunlukla Mevlevi ve kelebek figürlerini resmettiğini anlatan Yılmaz, "Kelebekle desenleme yapmayı ve renkleri sevdiğim için en uygun obje benim için kelebekti ve kelebek yaptıkça da hoşuma gitti, gözüme daha estetik göründü." dedi.

Yılmaz, yaptığı çalışmaların beğenildiğini ve insanlardan güzel geri dönüşler aldığını belirterek, "Psikiyatrist bir arkadaşım kelebeklerin kaygıyı giderdiğini anlattı. Gerçekten zamanla kelebek figürlerinin üzerimdeki kaygı ve huzursuzluğu giderdiğini fark ettim." ifadesini kullandı.

Mevlevi figürlerini resmederken beyaz renge bağlı kalmadığını belirten Yılmaz, "Değişik renklerden oluşan Mevlevileri resmetmek ve görmek istedim. Başka insanların da yeşil, kırmızı, mavi renklerden oluşan Mevlevi kıyafetli resimleri gördükleri zaman beğeneceklerini düşünerek yaptım. Ortaya farklı ve güzel bir kombinasyon çıktığını düşünüyorum." sözlerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :