GÜNCELLEME - Zonguldak'ta maden ocağındaki göçük

GÜNCELLEME - Zonguldak'ta maden ocağındaki göçük

Kilimli ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 işçinin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor - Vali Kaban:- "İki işçimiz şu anda içeride ve ulaşılmaya çalışılıyor. Yer altında çalışmak hakikaten çok zor bir olay. Bazen bö

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İlçeye bağlı Gelik beldesi Ayiçi mevkisinde bulunan özel maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan Tayfun Keskin (34) ile Volkan Köroğlu'na (32) ulaşılabilmesi için tahkimatın ardından Türkiye Taşkömürü Kurumu tahliye ekipleri ve çevre ocaklardan gelen madenciler çalışmalarını sürdürüyor.

Ocak ağzından uzunlukları 4-5 metreyi bulan maden direklerini keserek tahkimat malzemesi hazırlayan ekipler, göçük bölgesinde kazdıkları alanların güvenliğini bu malzemelerle sağlıyor.

Yeni göçüklerin yaşanmaması için madenin içindeki tavan emniyetini ahşap direklerle "dam" yaparak alan işçiler, kazdıkları kömür ve toprak yığınlarını vagonlarla dışarı çıkarıyor.

Mahsur kalan işçileri kurtarmak için mesai arkadaşlarının yanı sıra çevredeki maden ocaklarından gelen işçiler de kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Öte yandan maden ocağının önüne gelen mahsur işçilerin yakınlarının, gözyaşları içerisinde çalışmaları izlediği görüldü.

Bu arada Tayfun Keskin'in evli ve 2 çocuğa sahip, Volkan Köroğlu'nun ise evli 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.

- Vali Kaban olay yerinde inceleme yaptı

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli ve beraberindekilerle maden ocağına gelerek, ocak sahibi ile yetkililerden bilgi aldı.

Kaban ve beraberindekiler daha sonra mahsur kalan madencilerin yakınları ile görüştü.

Vali Kaban, ocaktaki incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, göçüğün saat 20.30'da meydana geldiğini anımsatarak, "Hemen olaya müdahale edildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekiplerinin yanı sıra AFAD ile jandarma ekiplerimiz müdahaleyi yaptılar. İki işçimiz şu anda içeride ve ulaşılmaya çalışılıyor. Yer altında çalışmak hakikaten çok zor bir olay. Bazen böyle şansızlıklar oluyor. İnşallah kısa sürede işçilerimize ulaşmak istiyoruz. Arkadaşlarımız ellerinden geleni yapıyor." diye konuştu.

TTK Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu da bu tür müdahalelerde farklı seçeneklerin bulunduğuna dikkati çekerek, "Arkadaşlar olaylara ilk muhatap oldukları anda kendileri bir seçenek belirledi ve bu seçeneği izlediler. O seçeneğin şu anda sona gelmesi bekleniyor." şeklinde konuştu.

GÜNCELLEME - Zonguldak'ta maden ocağındaki göçük

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :