GÜNCELLEME- Pakistan'daki bombalı saldırı

GÜNCELLEME- Pakistan'daki bombalı saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan'daki bombalı saldırıyla ilgili taziye mesajı yayımladı- Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin ile Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif'i telefonla arayarak başsağlığı diledi CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PAKİSTANLI YETKİLİLERE TAZİY

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'ın Lahor şehrinde bir lunaparkta düzenlenen, çoğu çocuk ve kadın 63 kişinin öldüğü, 300 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili taziye mesajı yayımladı ve Pakistanlı yetkililer ile telefonla görüşerek başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Pakistan'ın Lahor şehrinde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığı, saldırıda ölen Pakistanlılara Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar dilediği bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Pakistan Cumhurbaşkanı dostum Memnun Hüseyin, Başbakan kardeşim Navaz Şerif ve Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ile kardeş Pakistan halkına başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Ailelerin, özellikle de çocukların yoğun olarak bulunduğu bir lunaparkta meydana gelen saldırı, terörün, sınırlar ve değerler tanımayan yüzünü ortaya koymuştur. Bu saldırı, tüm dünya ülkeleri için terör karşısındaki samimi duruşlarını göstermelerini temin edecek bir sınavdır.

Türkiye, her zaman olduğu gibi, bu acı gününde de Pakistan'ın yanındadır. Tüm ülkelerin de Pakistan için aynı samimi tavrı göstereceklerini ümit ediyorum. Bir kez daha Lahor'daki saldırıdan dolayı Pakistan halkına, şahsım, ülkem ve milletim adına başsağlığı dileklerimi sunuyorum."

- Erdoğan taziyelerini telefonla da iletti

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, saldırının ardından Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin ve Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'i telefonla da aradı.

Saldırıyı şiddetle kınayan Erdoğan, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.

Pakistanlı mevkidaşı Hüseyin ve Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif'in, Türkiye olarak Pakistan'ın acılarını paylaştıklarını ifade eden Erdoğan'a, duyarlılığından dolayı teşekkür ettikleri belirtildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :