Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Uşak'ta:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Uşak'ta:

"Bugün sanayide, üretimde ara elaman sıkıntısı, yetişmiş elaman sıkıntısı yaşıyorsak bunun ana nedeni, 28 Şubat'ta imam hatipleri kapatmak bahanesiyle mesleki eğitime vurulan darbedir. Hükümet olarak bunun önüne geçmek için mesleki eğitime önem verdik ve

UŞAK (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sanayide, üretimde ara ve yetişmiş eleman sıkıntısı yaşanmasının ana nedeninin 28 Şubat'ta imam hatipleri kapatmak bahanesiyle mesleki eğitime vurulan darbe olduğunu belirterek, "Hükümet olarak bunun önüne geçmek için mesleki eğitime önem verdik ve mesleki okulların önünü açtık. Türkiye'nin güçlenmekten, güçlenmek için de üretmekten başka çaresi yok" dedi.

Uşak Valiliğini ardından Uşak Belediyesi'ni ziyaret eden ve kentteki yatırımlarla ilgili bilgi alan Bakan Tüfenkci, daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan 24 derslikli Uşak TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılış törenine katıldı.

Bakan Bülent Tüfekçi, buradaki konuşmasında, AK Parti hükümetlerinin göreve geldiği 2002 yılından itibaren bütçeden en büyük payın eğitime ayrıldığını belirtti.

Düşünce ufkunu geliştirmek için iyi bir eğitim gerektiğini, eğitime yapılan yatırımın insana ve geleceğe yapıldığını ifade eden Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin parlak geleceğinin genç nesillerin yetiştirilmesinden geçtiğini kaydetti.

Bakan Tüfenkci, mesleki eğitime çok önem verilmesi gerektiğini, üretimin olduğu yerde yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün sanayide, üretimde ara eleman sıkıntısı, yetişmiş eleman sıkıntısı yaşıyorsak bunun ana nedeni, 28 Şubat'ta mesleki eğitime vurulan darbedir. Hükümet olarak bunun önüne geçmek için mesleki eğitime önem verdik ve mesleki okulların önünü açtık. Türkiye'nin güçlenmekten, güçlenmek için de üretmekten başka çaresi yok. Yetişmiş eleman eksikliğini gidermeliyiz. Üretimin önündeki engelleri kaldırmak, ara eleman sorununu çözmek zorundayız. İşsizliği azaltmak ve nitelikli eleman yetiştirmeliyiz. Sanayici bir bölgeye yatırım yaparken sadece coğrafi şartlara göre değil, oradaki insan gücüne de bakarak karar veriyor. Bunun için de bugün açılışını yaptığımız okul çok önemli."

Uşak Valisi Ahmet Okur ise kentte eğitimin kalitesinin yükselmesi için fiziki yeterlilikleri artırdıklarını belirterek, TOBB'a kente kazandırdığı okul için teşekkür etti.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da 81 ilde okul yapmayı hedeflediklerini belirterek, "Eğitime çok önem veriyoruz, ben iş adamıyım iş dünyasında yaptığımız her türlü yatırımın bir riski var. Riski olmayan tek yatırım eğitime olan yatırımdır. Bu nedenle elimizden geldiği kadar okullaşmaya destek oluyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından yaklaşık 7 milyon liraya mal olan 24 derslikli okulun açılışı gerçekleştirildi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :