Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Malatya'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Malatya'da

"(Esed rejiminin kimyasal silah saldırıları) Dünyanın vicdanı harekete geçmesi lazım. İnsanlığın ölmediğini dünya göstermesi lazım yoksa yeni katliamlara yol açarlar"- "Artık birbirimizi ötekileştirerek, birbirimizin omzuna basarak değil elinden tutarak T

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği ve 100'den fazla sivilin ölümüne neden olan kimyasal silah saldırısına ilişkin, "Dünyanın vicdanı harekete geçmesi lazım. İnsanlığın ölmediğini dünya göstermesi lazım yoksa yeni katliamlara yol açarlar." dedi.

Malatya'daki temasları kapsamında Yeşilyurt Belediyesi Asfalt Plenti Tesisi açılış törenine katılan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, kentin yerel yönetimlerinin önemli işler gerçekleştirdiğini söyledi.

Halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan'da yeni bir hükümet sistemine geçmek istediklerini belirten Tüfenkci, gençlere yeni iş imkanları yaratmak ve Türkiye'yi büyütmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin artık hızlanması gerektiğini vurgulayan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Birlik, beraberlik ve uzlaşma içerisinde hareket etmemiz lazım. Siyaseti bir ayrıştırma, ötekileştirme aracı olarak görmememiz lazım. Nefret dili geliştirerek siyaset yapmamamız lazım. Biz, 80 milyonu kardeş bilerek Türkiye'yi büyütme sevdasındayız. Onun için cumhurbaşkanlığı hükümet sitemine geçmek istiyoruz. Biz mevcut sistemden rahatsızız. Çünkü mevcut sistem Türkiye'nin büyüme noktasında hep maniple edilebilir, provokasyona açık bir sistem. Bu sistem Türk insanını birbiriyle uğraştıran, enerjisini ve sermayesini boşa çıkaran bir sistem. Artık birbirimizi ötekileştirerek, birbirimizin omzuna basarak değil, elinden tutarak Türkiye'yi kalkındırılalım, hep beraber kazanalım istiyoruz. Onun için uzlaşmayı, birliği, beraberliği ve seçilmesi için de yüzde 50+1 oyu alacak bir sistemi öneriyoruz ve inşallah sizlerin katkılarıyla 16 Nisan'da 'evet' çıkacağına inanıyorum."

Yeni sistemin milleti esas aldığını aktaran Tüfenkci, sistemde karar vericinin de yetkinin söz sahibinin de millet olduğunu ifade etti.

- Esed rejiminin kimyasal silah kullanması

Tüfenkci, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği ve 100'den fazla sivilin ölümüne neden olan kimyasal silah saldırısına ilişkin de şunları kaydetti:

"Suriye'de yaşananları, insanlık suçunu, vahşeti görüyorsunuz. Sarin gazıyla oradaki masum çocukların, kadınların katledildiğini görüyorsunuz. Burada bizim vicdanlarımız sızlıyor, lanetliyoruz, kınıyoruz. Bunu yapanların da hesap vermesi gerektiğini ifade ediyoruz. Bu konuda BM'nin de Adalet Divanı'nın da savaş suçlularını yargılayan mahkemelerin de harekete geçmesi lazım. Dünyanın vicdanının harekete geçmesi lazım. İnsanlığın ölmediğini dünya göstermesi lazım, yoksa yeni katliamlara yol açarlar. Eğer vicdanlar harekete geçmezse eğer sağduyu galip gelmezse, insanların birbirlerine katletmelerine seyirci kalır, emperyalistlerin ellerini ovuşturduklarını seyredersek gerçek dünyanın geleceğinden endişe duymamız lazım. İnşallah 16 Nisan'da evetler çıktıktan sonra Türkiye'nin geleceğinden endişe artık bundan sonra duymayacağız."

- "Yazıklar olsun size"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da referandumun önemine dikkati çekerek, yeni bir Türkiye inşa ettiklerini söyledi.

Çalık, CHP Milletvekilleri Deniz Baykal ve Hüsnü Bozkurt'un 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili söylemlerini hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Milletimizin kararı neyse başımızın üstünde yeri var diyoruz. Biz milletin iradesinin 'evet'le tecelli etmesini istiyoruz. Karar ne çıkarsa... Ama diğer taraftan Cumhuriyet Halk Partisi'nin geçmiş dönemindeki zihniyeti nasıl dillerine döktüğünü görüyorsunuz. Diyorlar ki 'eğer hayır çıkmaz, evet çıkarsa o zaman biz Sivas'tan, Samsun'dan başlar İzmir'den sizi denize dökeriz' diyorlar. Yazıklar olsun size. Siz bu milleti Yunanlılarla, düşmanla bir tutuyorsunuz ya siz milletin iradesine bu kadar hadsiz cevap veriyorsunuz ya sizi sadece ve sadece milletimiz sandıkta boğacaktır. Bu düşüncelerinizin varlığını sadece yüreğinizde saklayamıyorsunuz, dilinizle ikrar ediyorsunuz. Bizim izin 780 bin kilometre karedeki bütün vatandaşlarımızın başımızın üstünde yeri var. Kararları evetse de hayırsa da var. Hayırcıların sadece başımızın üstünde yeri var. Başımızın üstünde yeri olmayan terör örgütleriyle de sonuna kadar mücadelemiz var. Terör örgütleriyle mücadele edeceğiz, vatandaşlarımızla el ele yürümemize devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek tesisin açılışı yapıldı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile diğer ilgililer katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :