Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Laf laf üstüne koymanın zamanı değil, taş taş üstüne koymanın zamanıdır"

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Laf laf üstüne koymanın zamanı değil, taş taş üstüne koymanın zamanıdır." dedi.

Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaretinde, kurulduğu günden bu yana hizmete, sağduyuya, mazlumlardan yana tavır koyan, kalkınmadan ve ülkenin refahını büyütmeden yana bir partiye, iktidara oy verdikleri için Malatyalılara teşekkür etti.

Malatya'nın Türkiye'nin önemli illerinden olduğunu belirten Tüfenkci, uyum içerisinde halkın hizmetinde bulunmalarının, daha nitelikli yatırımların kente gelmesinin önünü açacağını söyledi.

Birlik ve beraberliğin bozulmaması, küçük hesaplar peşinde koşulmaması gerektiğini ifade eden Tüfenkci, şöyle dedi:

"Teşkilatlar birbirlerine sahip çıkarak büyür. Biz, birbirini ezen, omzuna basan değil, birbirinin elinden tutup omuz veren anlamında siyaset yapmamız lazım. Bu hareket milletin gücünü almakta, milletle beraber yürümektedir. O zaman biz, millete hizmet için yarışmalıyız. Dolayısıyla bundan sonra Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi az laf çok iş olacak. Laf laf üstüne koymanın zamanı değil, taş taş üstüne koymanın zamanıdır. Bu görevleri bizlere layık gören başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım'a teşekkür ediyoruz. Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alan Öznur Çalık'ı da tebrik ediyoruz. İnşallah hep birlikte hayırlı hizmetlere birbirimize güç vererek imza atacağız, Malatya, bundan kazançlı çıkacak. Malatya birlik ve beraberliğini muhafaza ettiği sürece alamayacağı hizmet bulunmamaktadır."

- "Kararı şiddetle kınıyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da partisinin bir dünya markası olduğunu, Malatya'nın partiye kurulduğu günden itibaren sahip çıktığını ve elinden gelen desteği verdiğini ifade etti.

Verilen görevin kendisi için büyük bir onur olduğunu aktaran Çalık, "Bu onuru bize layık gören milletimize şükranlarımı sunuyorum. Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma teşekkürleri sunuyorum. Tüm siyasi partiler kendi içlerinde çekişmeleri devam ettirirken AK Parti'nin yapmış olduğu, katetmiş olduğu yolu tüm siyasi partiler kendilerine örnek almalı." diye konuştu.

Partilerinin bir millet hareketi olduğunu dile getiren Çalık, bunu aldıkları oy oranlarının gösterdiğini söyledi.

Çalık, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını şiddetle kınadığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz Osmanlı'nın mirası Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve vatandaşları olarak Alman Meclisinin aldığı kararı şiddetle kınıyoruz. '1915 olaylarını, o gün tarihlerini, defterlerini açalım' dediğimiz insanların açmamasının ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz. Tüm dünyada katliamlar, zulümler, soykırımlar devam ederken bunları görmezden gelen dünyaya, hele de BM'nin o beş büyük devletine buradan sesleniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir ırka soykırım yapmamıştır, herkes bunu böyle bile. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir ve bunu yıkmak isteyen uluslararası güçlerin var olduğunu biliyoruz. Ama şunu da biliyoruz ki milletimiz çok büyük bir millet ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan, şu an tüm dünyanın korkulu rüyası. Bilin ki onun çizdiği yolda biz emin adımlarla ilerliyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyümeye, terörle ve Türkiye'yi istemeyen güçlerle sonuna kadar mücadele edecek."

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da kentin AK Parti'ye kurulduğu günden bu yana en büyük desteği verdiğini ve her seçimde oylarını artırdıklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :