Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Ülkemize, vatanımıza, milletimize sahip çıkmaktan başka bir derdimiz ve arzumuz yok. AK Parti hükümetleri olarak insan odaklı ve insan merkezli ekonomi politikamızla refahı toplumumuzun her kesimine adaletli dağıtmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz"

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Ülkemize, vatanımıza, milletimize sahip çıkmaktan başka bir derdimiz ve arzumuz yok. AK Parti hükümetleri olarak insan odaklı ve insan merkezli ekonomi politikamızla refahı toplumumuzun her kesimine adaletli dağıtmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz." dedi.

Tüfenkci, Konak Eğitim, Bilim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği bünyesinde gerçekleştirilen, "Meyve Ağaçlarında Budama", "Meyve Ağaçlarında Gübreleme" ve "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" kurslarını başarıyla tamamlayan kadın çiftçilere sertifikalarının verilmesi dolayısıyla dernek binasında düzenlenen etkinliğe katıldı.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, sertifika almaya hak kazann tüm kursiyerleri tebrik etti.

Kadınlar için yapılan her çalışmanın çok önemli olduğunu aktaran Tüfenkci, kadınların öğrendiği her bilgiyi kat ve kat artırarak üretime dönüştürdüğünü söyledi.

Tüfenkci, kadınların sahiplenip üretime dönüştürdüğü, değer kattığı, ekonomik anlamda varlık haline getirdiği her çalışmanın ciddi anlamda potansiyel ifade ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Kadınlarımız sadece kendileri için değil öncelikle çocukları olmak üzere ailelerinin de yükünü taşırlar. Kadınlar öğrendiklerini paylaşır, başkalarına da mutlaka öğretirler. Kadınları eğitmek demek esasında tüm toplumu eğitmek demektir. Bu nedenle kadınlarımız için yapılan her çalışmayı canı gönülden destekliyoruz. Özellikle kadın istihdamını teşvik etme adına kadın çalıştıran işverenlerimizin istihdam yükünün bir kısmını da hükümet olarak paylaşıyoruz. Yine kadın çiftçilerimize, esnafımıza, girişimcilerimize diğerlerine nazaran daha avantajlı kredi imkanları ve en önemlisi de faizsiz kredi imkanlarından kullandırıyoruz."

- "Gece gündüz demeden çalışıyoruz"

Hükümetin çalışmaları hakkında bilgiler veren Tüfenkci, "Ülkemize, vatanımıza, milletimize sahip çıkmaktan başka bir derdimiz ve arzumuz yok. AK Parti hükümetleri olarak insan odaklı ve insan merkezli ekonomi politikamızla refahı toplumumuzun her kesimine adaletli dağıtmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bir yandan gelir bölüşümü adaletini sağlamaya çalışırken bir yandan da ülkemize musallat olan terör örgütleriyle bir bir mücadele ediyoruz ve Allah'a hamdolsun bu alanda yakaladığımız başarılarla da son günlerde özellikle sınır ötesi operasyonlarımızla da bunu taçlandırmış oluyoruz." diye konuştu.

- "Güven ve istikrar"

Bakan Tüfenkci, güçlü ekonominin temelinin güven ve istikrar olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Güven ve istikrarın olmadığı her yerde ekonomi sıkıntı içerisindedir. İşte AK Parti hükümetlerinin de milletin desteğiyle sağlamış olduğu husus güven ve istikrar. Onun için girdiğimiz her seçimde milletimiz istikrarı sağlama adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a olan güvenini ve hükümetlerimize olan güveni neticesinde bizleri iş başına getirerek istikrarın sağlaması noktasında üzerlerine düşen vazifeyi yerine getiriyor. Türkiye ekonomisini bu kavramlar üzerine oturttuk. İnsan odaklı ekonomiyi, adaletli gelir dağılımını ve istikrarı önceledik. Onun uçun bütün olumsuz şartlara rağmen bizler uzun vadeli planlar yapıyoruz. Onun için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2023, 2053, 2071 hedeflerini ortaya koyuyor."

- "Türkiye'yi bütün dünya gıpta ile izliyor"

Hükümet olarak mali disiplinden asla taviz vermediklerini dile getiren Bülent Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Mali disiplini korumada da kararlılığımızı ortaya koyduk. Ne seçim dönemlerinde popülist bir ekonomi yönetimi ortaya koyduk ne de zor zamanlarda ortaya koyduk. Esasında terörle de mücadele ederken biz mali disiplinden taviz vermedik. Ülkemizin kaynaklarını yutan kamu açıklarını kapattık, bunların sonucunda da küresel koşullara rağmen uzun vadeli Türkiye'nin büyümesini sağladık. İstikrarla büyüyen Türkiye son 15 yılda yatırım açısından dünyanın çekim merkezlerinden biri oldu. Türkiye'deki güven ve istikrar ortamı, mali disiplin ve akılcı ekonomi yönetimi sayesinde son 15 yılda ülkemize çok değerli kazanımlar kazandırdık. Bugün dünya bölünmüş yol hikayelerini anlatırken gelinen nokta itibarıyla Türkiye, gerçekten büyük bir bölümünü bölünmüş yollarla donatan şimdi demiryolu ve havayolu ağıyla ulaşımda, lojistikte çağ atlayan bir Türkiye'yi bütün dünya gıpta ile izliyor."

Tüfenkci, iktidara geldiklerinde kamu yatırımlarını 3 kat artırdıklarını ancak esas yatırım atağını özel sektörün yaptığını aktararak, çünkü özel sektörün her anlamıyla yanında ve arkasında olduklarını sözlerine ekledi.

Bakan Tüfenkci, daha sonra kadınlara sertifikalarını verdi.

Programa Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve diğer ilgililer katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :