Gülen'den İsrail saldırısı yorumu
Fethullah Gülen, İsrail askerlerinin saldırısına ilişkin, gemiler yola çıkmadan önce İsrail makamlarıyla anlaşılmaya çalışılması gerektiğini söyledi.
Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yayınlanan habere göre Gülen, ''anlaşma aramadan yardımı yola çıkarmanın otoriteye başkaldırı işareti olduğunu ve fayda getirmeyeceğini'' bildirdi. Gülen, konuyla ilgili soruşturma yapacak kuruluşun Birleşmiş Milletler (BM) olması gerektiğini belirtti.
Bir soru üzerine Gülen, kendisiyle ilişkili yardım örgütlerinin Gazze'ye yardım götürmeden önce İsrail'den izin almalarını istediğini vurguladı.
-ZAMAN GAZETESİNDE YER ALAN HABER-
Gülen, Gazze'ye yardım götüren gemilere İsrail'in yaptığı saldırıda ölenler için Zaman Gazetesinde taziye mesajı yayımladı.
Mesajında Gülen, "Filistin'de yaşanan bu drama son verebilmek beklentisiyle yola çıkan, uğradıkları müessif saldırıda hayatlarını kaybederek şehit düşen insanlarımıza Allah'tan rahmet diler, başta aileleri olmak üzere, milletimize ve bütün insanlığa taziyelerimi bildiririm" ifadesine yer verdi.
Zaman Gazetesi Gülen'in, WSJ muhabiriyle yaptığı görüşmesi sırasında başka konulara değindiğine de yer verdi. Gazetede yer alan habere göre Gülen, Gazze'ye yardım konvoyundaki olayla ilgili üç konuya dikkati çekerek şu görüşleri ifade etti:
"Bir, yardım gönüllülerinin bulunduğu gemiye yapılan o korkunç müdahale öncesi izlenen yöntem, ki Gülen bu noktada diplomatik yolların sonuna kadar zorlanmasında ısrar ediyor. İki, İsrail askerlerinin müdahale biçimi, ki onu 'çirkin bir manzara' diyerek eleştiriyor. Üç, şehit olan vatandaşlarımız, ki bunun için Gülen taziye yayınlayarak üzüntülerini ifade ediyor."
Gazetenin verdiği bilgiye göre, Wall Street Journal muhabirinin fotoğraf çekimi için Gülen'i ziyareti sırasındaki kısa süreli sohbeti, söz konusu haber için dayanak teşkil etti.
Kaynak: AA