Güçlü: Güven eksikliği yaşanıyor
Sami Güçlü: Kim iktidara gelirse gelsin bir güven eksikliği yaşanıyor.
Konya Sivil Toplum Platformu Derneği tarafından düzenlenen toplantıda geçmiş hükümetlerde görev yapmış Konyalı bakanlar, dernek üyeleriyle bir araya geldi.
Selçuk Otel’de Cuma akşamı düzenlenen toplantıya eski bakanlardan Teoman Rıza Güneri, Saffet Sert, Faruk Bal ve Sami Güçlü katıldı.
Toplantıda Konya yatırımları ve atılması gereken adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunulurken, yatırımlar konusunda kamuoyu oluşturulması istendi.
Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Sami Güçlü de, kim iktidara gelirse gelsin bir güven eksikliğinin olduğunu söyledi. Toplumda ahenk sorunu yaşandığına ve herkesin birbirini yok edecek bir unsur olarak gördüğüne işaret eden Güçlü, bu tür sorunların aşılması gerektiğini vurguladı. MHP Konya Milletvekili Faruk Bal da her zaman yapıcı muhalefet yaptıklarını, Konya’ya destek konusunda her zaman hükümete destek vereceklerini söyledi. Geçmiş hükümetlerde görev yapan bakanların bir araya geldiği toplantıda Konya’ya hizmetin siyaset üstü bir konu olduğu belirtilerek, birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.
GÜVEN EKSİKLİĞİNİN AŞILMASI GEREKİYOR
Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Sami Güçlü de, konuşmasında Türkiye’de yaşanan siyasi gelişmelere değindi. Türkiye’nin zor bir ülke olduğunu ifade eden Prof. Dr. Güçlü, kim iktidara gelirse gelsin bir güven eksikliğinin olduğunu söyledi. Toplumda ahenk sorunu olduğunu ve herkesin birbirini yok edecek bir unsur olarak gördüğüne işaret eden Güçlü, “Bunun mutlaka aşılması gerekiyor. Sağ partilerin bir birine toleranslı olması lazım. Sağ tabanın ortak idealleri var. Anadolu’da milli ve manevi değerlerin en yoğun olduğu Konya’da da bu sorunları aşmamız gerekiyor” dedi.
Ferit Hepokur-Memleket