GRAFİKLİ - Sırbistan'daki cumhurbaşkanlığı seçimi

GRAFİKLİ - Sırbistan'daki cumhurbaşkanlığı seçimi

Devlet Seçim Komisyonunun verilerine göre, Başbakan Vucic oyların yüzde 55,1'ini aldı

BELGRAD (AA) - Sırbistan'da dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde oyların tamamına yakını sayıldı.

Devlet Seçim Komisyonundan (RIK) yapılan açıklamada, oyların yüzde 91,23'ünün sayıldığı belirtilirken, adaylardan Sırp İlerleme Partisi (SNS) Genel Başkanı ve Başbakan Aleksandar Vucic'in oyların yüzde 55,1'ini aldığı ifade edildi.

Sasa Jankovic oyların yüzde 16,27'sini alırken, ülkedeki siyasi sistemle alay eden Luka Maksimovic'in yüzde 9,44 oy alması dikkat çekti.

Diğer adaylardan Vuk Jeremic yüzde 5,64, Vojislav Seselj yüzde 4,47, Bosko Obradovic yüzde 2,3, Nenad Canak yüzde 1,14, Sasa Radulovic yüzde 1,41, Milan Stamatovic yüzde 1,2, Aleksandar Popovic yüzde 1,04 ve Miroslav Parovic yüzde 0,32 oy aldı.

Seçimleri izleyen Özgür Seçimler ve Demokrasi Merkezinden (CeSID) yapılan açıklamada da henüz sayımı tamamlanmayan Kosova'dan gelen oyların, sıralamayı değiştirmeyeceği bildirildi.

Vucic, gece yarısından önce düzenlediği basın toplantısında, ellerindeki verilere göre seçimi açık farkla kazandıklarını belirterek zaferini ilan etmişti.

Başbakanlığı döneminde AB yanlısı bir politika güderken bir yandan da "geleneksel müttefik" olarak adlandırdığı Rusya ile yakın ilişki içinde kalan Vucic'in cumhurbaşkanlığı döneminde de benzer bir politika izlemesi bekleniyor.

Mevcut Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic'in görev süresi 31 Mayıs'ta sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :