Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da! Milyonlarca çalışan bu açıklamayı bekliyor

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da! Milyonlarca çalışan bu açıklamayı bekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yapacağı ulusa sesleniş konuşmasında 5 milyonu aşkın memur ve memur emeklisini kapsayacak 3600, asgari ücret zammı, fahiş kira artışı konularında açıklama yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Kabine Toplantısı'nın ardından Millete Sesleniş konuşması yapacak ve tüm memur ve memur emeklilerini kapsayacak 3600 ek göstergenin tüm detaylarını açıklayacak.

Milyonların gözü bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine toplantısına çevrildi. Erdoğan, dün yaptığı açıklamada 3600 ek gösterge düzenlemesinin hazırlıklarının tamamlandığını belirtmiş, detayları bugünkü Kabine Toplantısı sonrasında açıklayacağını söylemişti. Toplantının diğer başlıkları ise fahiş kira artışına karşı yapılacak düzenlemeler ve Suriye'ye yönelik yeni operasyon olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti 30'uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında konuştu. Uzunca bir süredir, çalışan ve emekli memurlarla ilgili 3600 ek gösterge hazırlığı yürüttüklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, nihayet bu çalışmayı tamamladıklarını ve Meclisin takdirine sunma safhasına getirdiklerini açıkladı.

MÜJDE DİYE DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kabine Toplantımızın ardından yapacağımız Millete Sesleniş konuşmamızda bu hazırlığı detaylarıyla anlatacağım. Bugün burada sadece daha önce söz verdiğimiz 4 meslek grubunu değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerin tamamını ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdüğümüzün müjdesini paylaşmak istiyorum" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklama sonrası 5 milyonu aşkın memur ve memur emeklisinin gözü bugün yapılacak Kabine toplantısına çevrilirken, zirvenin gündemi yalnızca 3600 ek gösterge düzenlemesi olmayacak.

FAHİŞ KİRA ARTIŞLARI DA GÜNDEMDE

Kabinede son günlerde rahatsızlık boyutuna yükselen fahiş kira artışları konusunun da masaya yatırılması bekleniyor. Hükümet, fahiş kira artışlarını Hollanda benzeri bir modelle frenlemeyi hedefliyor. Kiracı ve mal sahibini üzmeyecek bir çalışma yürütülürken "sabit oran" formülü üzerinde duruluyor. Bu konu ile ilgili çalışmalar yürüten, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yapılan çalışmaların sonucunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak.

SURİYE'YE YENİ HAREKAT

Kabinenin önemli gündem maddeleri arasında Suriye'ye yapılmasını planlanan operasyon da yer alıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin olası saldırılara karşı görev yaptığı Suriye'nin Azez, Afrin, Cerablus ve El Bab kentlerine son yıllarda terör örgütü işgalindeki Tel Rıfat ve Münbiç bölgesinden saldırılar düzenleniyor. Tel Rıfat ve Münbiç!te tüm uyarılara rağmen saldırıların sürmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kentlerin de sınır ötesi harekatlar ile teröristlerden arındırılacağını açıkladı. Toplantıda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın operasyona ilişkin hazırlıkları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktarması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.