Görme engelli judocuların hedefi altın madalya

Görme engelli judocuların hedefi altın madalya

- Bakü'de önümüzdeki ay düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları'nın hazırlıklarını Aksaray Paralimpik Hazırlık Merkezi'nde sürdüren Görme Engelliler Bayan Judo Milli Takımı, 2 sporcuyla katılacağı oyunlardan altın madalyayla dönmeyi hedefliyor- Judo Milli


AKSARAY (AA) - TURAN KAZAK - Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de 12-22 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 4. İslami Dayanışma Oyunları'nın hazırlıklarını Aksaray Paralimpik Hazırlık Merkezi'nde sürdüren Görme Engelliler Bayan Judo Milli Takımı, altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Hazırlıklarına Hasandağı Spor Salonu'nda 2 milli takım antrenörü, 1 sorumlu antrenör eşliğinde, günde çift antrenmanla devam eden Görme Engelliler Bayan Judo Milli Takımı'nın kamp kafilesinde 11 sporcu yer alıyor.

Oyunlarda Türkiye'yi daha önce judoda 4 kez Türkiye şampiyonu olan Zeynep Çelik ile halterde daha önce 3 kez dünya şampiyonu olup judoya dönen Ayten Özyürük temsil edecek.


- "Altın madalya almalarına kesin gözüyle bakıyoruz"


Judo Milli Takım Antrenörü ve Teknik Komite Üyesi Ömer Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce ilk etabını tamamladıkları kampın ikincisini yaptıklarını söyledi.

İslami Dayanışma Oyunları'ndan iyi dereceyle dönmek için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerine değinen Erol, "Şampiyonaya çok az bir süre kaldı. Oyunlara, 57 ve 70 kiloda ülkemizi temsil edecek 2 sporcumuzla katılıyoruz. Sporcularımızın altın madalya almalarına kesin gözüyle bakıyoruz. Ardından Avrupa Şampiyonası var. Onun için de iyi bir hazırlık evresi geçireceğiz. Olimpiyatlara kadar şampiyona ve kamplara devam edip, altın madalyaya uzanmak istiyoruz." diye konuştu.

Erol, takımda birkaç branşta mücadele eden sporcuların olduğuna dikkati çekerek, "Atletizm yapıp tekrar judoya gelen, halterden judoya geçen sporcularımız var. Bu tamamen azim işi. Burada sporcularımız kendilerini daha iyi hissediyorlar. Çalışmalarımız da iyi şekilde devam ediyor." ifadelerini kullandı.


- "İstiklal Marşımızı okutmayı amaçlıyorum"


Türkiye'yi 57 kiloda temsil edecek Zeynep Çelik ise 2013'te başladığı judoda milli takıma kadar yükseldiğini belirtti.

Bugüne kadar katıldığı şampiyonalarda dereceler elde ettiğini dile getiren Zeynep, şunları kaydetti.

"2013 yılında Macaristan'da yapılan IBSA Judo Dünya Kupası'nda ikinci, 2015'te Portekiz’deki IBSA Avrupa Judo Şampiyonası'nda üçüncü oldum. Ayrıca 4 Türkiye şampiyonluğum var. İslami Dayanışma Oyunları'nda ülkemi en iyi şekilde temsil edip İstiklal Marşımızı okutmayı amaçlıyorum. Daha sonra yapılacak Avrupa ve dünya şampiyonası ile 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da dereceler elde ederek, bayrağımızı dalgalandırmayı hedefliyorum. Antrenmanlarda çok iyi çalışıyorum."

Ayten Özyürük de spora kardeşinin yönlendirmesiyle başladığını anlattı.

İki branşta spor yaptığını aktaran Ayten, "İlk olarak 2007'de Judo Milli Takımı'na seçildim. Katıldığım iki Avrupa şampiyonasında da 5. oldum. Daha sonra haltere geçtim. Halterde art arda 3 yıl dünya şampiyonu oldum, dünya rekorları kırdım. Sonra kardeşim judoya dönmemi istedi. Şu an yine judodayım. İnşallah Bakü'deki oyunlarda ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :