Google 'şifremi unuttum' derdine son veriyor!  Geçiş anahtarları devreye girdi

Google 'şifremi unuttum' derdine son veriyor! Geçiş anahtarları devreye girdi

Google, Geçiş Anahtarlarını Şifrelerin Yerine Geçirmek İçin Kullanıcılarını Teşvik Etmeye Başladı

Google, hesap güvenliği için geleneksel şifreler yerine şifresiz geçiş anahtarlarını tercih etmeleri konusunda kullanıcılarına teşvik etmeye başladı.

Google, Kullanıcılarından Geçiş Anahtarları Oluşturmalarını İstiyor

Bu yeni yaklaşım, cihazlarda bulunan pin kodları, yüz tanıma veya parmak izi kimlik doğrulamalarını kullanarak hızlı ve güvenli bir oturum açma sürecini hedefliyor. Google, artık kullanıcılarından varsayılan olarak bir geçiş anahtarı oluşturmalarını isteyecek.

sifre-anahtarlari.jpg

Geçiş anahtarları, şifrelerin unutulmasını veya değiştirilmesini gereksiz kılarken kullanıcıların oturum açma süreçlerini kolaylaştırıyor. Bu adım sayesinde kullanıcılar, hesap ayarlarında manuel olarak şifre aramak yerine geçiş anahtarlarını kullanarak oturum açmalarını sağlayabilecekler. Uzun vadede, sektör genelinde geçiş anahtarlarının oturum açma standardı haline gelmesi hedefleniyor, ancak Google, geleneksel şifrelerin hala kullanılmaya devam edeceğini belirtiyor.

Geçiş Anahtarları: Geleneksel Şifrelerin Yerine Hızlı ve Güvenli Kimlik Doğrulama

Kullanıcılar, Google hesaplarına geleneksel şifrelerle oturum açmayı tercih edebilirler ve "mümkün olduğunda şifreyi atla" seçeneğini kullanarak geçiş anahtarlarını devre dışı bırakabilirler. Google, geçen yıl Workspace ve Cloud hesapları ile Chrome web tarayıcısı gibi ürünlerine geçiş anahtarı desteği ekledi. Aynı şekilde, önde gelen birçok web sitesi ve uygulama da geçiş anahtarlarını desteklemeye başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.