
Kulu'da Kenevir Dönemi Başladı
Konya’nın Kulu ilçesinde, 15 dekarlık tarım arazisine ilk kez endüstriyel kenevir ekimi yapıldı. Yetkililer, kenevirin bölge tarımında stratejik bir ürün olacağını vurguladı.
Konya'nın Kulu ilçesi, tarımsal üretimde yeni bir döneme adım attı. İlçede Ahmet Öcüt’e ait 15 dekarlık tarım arazisine, Kulu Anadolu Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Tayyip Öcüt’ün öncülüğünde ilk kez endüstriyel kenevir ekimi yapıldı. Cumhurbaşkanlığı kararıyla yasal izin çerçevesinde gerçekleştirilen bu ekim, bölge için stratejik öneme sahip bir gelişme olarak değerlendirildi.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, her dekar için yaklaşık 50 kilogram kenevir tohumu ekildi. Kenevirin yaklaşık 100 gün içerisinde hasat edilmesi bekleniyor.
"Kulu’yu Kenevirin Merkezi Yapacağız"
Kulu Anadolu Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Tayyip Öcüt, kenevirin çok yönlü kullanım alanları ve düşük su tüketimi ile dikkat çektiğini belirterek şu açıklamada bulundu:
"Kenevir, az su tüketimi ve çok yönlü kullanım alanlarıyla geleceğin stratejik ürünlerinden biridir. Bu ekim sadece bir başlangıç. Kulu çiftçisiyle birlikte üretimi büyütmeye ve ilçemizi kenevirin önemli merkezlerinden biri haline getirmeye kararlıyız."
Yetkililerden Destek Mesajları
Kulu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fırat Güven de yaptığı açıklamada, "Kenevir ekimi hayırlı uğurlu olsun. Konya'da ekimi başladı, Kulu'muzda da ilk defa ekimine başlandı," diyerek projenin önemine dikkat çekti.
Kulu Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemir ise, endüstriyel kenevirin ilçe için büyük bir potansiyel taşıdığını ifade ederek şunları söyledi:
"Endüstriyel kenevirin her türlü endüstriyel anlamda kullanıldığı için çiftçilerimize tavsiye ediyoruz."
Deneme Ekiminden Büyük Umut
Tarlanın sahibi Ahmet Öcüt ise, ilk ekimi deneme amacıyla yaptıklarını belirterek, "Verimli olmasını umut ediyoruz. Eğer başarılı olursa, üretimi genişletmeyi planlıyoruz," dedi.
Kaynak: