Gönül Dağı'nın yılkı atları dron ile görüntülendi

Gönül Dağı'nın yılkı atları dron ile görüntülendi

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Kemerkaya beldesindeki Yapraklı Yaylası'nda dron tarafından kaydedilen görüntülerde, ürkek ancak bir o kadar da sevimli yılkı atları, doğal yaşam alanlarında yiyecek arayışında.

Fenomen dizi Gönül Dağı'nda sık sık yer verilen yılkı atları Afyon'da dron ile görüntülendi.

Bolvadin ilçesine bağlı Kemerkaya beldesinde, Yapraklı Yaylası'nda dron tarafından elde edilen özel görüntüler, bölgenin eşsiz doğasında özgürce dolaşan yılkı atlarını gözler önüne serdi. Yaylanın muazzam manzarasında sevimlilikleri ile dikkat çeken yılkı atları, yiyecek arayışında olduklarına dair izler sergilerken, dronun varlığından haberdar olmalarıyla birlikte ürkek davranışlar sergiledi.

Yılkı atları, sürü halinde gezmeleriyle de göz kamaştırıcı bir tablo oluşturdu. Doğal ortamlarında bir arada dolaşan atlar, birbirlerine yakın durarak güvenliklerini sağlarken, yiyecek arayışlarında da birlikte hareket etmeyi tercih etti. Dronun hareketlerine karşı merakla tepki veren atlar, zaman zaman dronu fark ederek hızla yer değiştirip, çevrelerinde dikkatlice dolaştı.

Bu özel görüntüler, bölgenin biyoçeşitliliğini ve doğal güzelliklerini koruma adına yapılan çalışmaların bir yansıması olarak değerlendirilirken, yılkı atlarının özgürce yaşadıkları bu doğal ortam, görenleri adeta büyüledi. Bolvadin ilçesinin eşsiz doğal zenginliklerinden biri olan Yapraklı Yaylası'nda dron tarafından kaydedilen bu anı ölümsüzleştiren görüntüler, doğa severlerin ve hayvan dostlarının ilgisini çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.