Gölbaşında "kurban kesim elemanı" kursu açıldı

Gölbaşında "kurban kesim elemanı" kursu açıldı

ANKARA (AA) - Gölbaşı ilçesinde Kurban Bayramı'nda yaşanan kazaların azaltılması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı olması amacıyla "kurban kesim...

ANKARA (AA) - Gölbaşı ilçesinde Kurban Bayramı'nda yaşanan kazaların azaltılması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı olması amacıyla "kurban kesim elemanı" kursu açıldı.

Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından açılan ve Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yürütülecek olan kursta iş sağlığı güvenliği, kurban kesmenin İslamiyet'teki yeri ve önemi ile kurban kesim işlemi konularına yer verilecek.

Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Uçar, Gölbaşı Belediyesi, Gölbaşı Müftülüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün de destek verdiği kursta kursiyerlere kurban kesimi konusunda bilinmesi gereken teorik ve uygulamalı eğitimlerin verileceğini söyledi.

Uçar, "Kurslarda kesim yeri ve yerin hazırlanması, kesimde kullanılacak malzemeler, okunacak dua ve dini bilgiler, kurbanın parçalanması ve derisinin muhafazası ile ilgili bilgiler verilecek." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :