"Göçmen kaçakçısı" polisi yaralayıp kaçmak istedi

"Göçmen kaçakçısı" polisi yaralayıp kaçmak istedi

Menderes ilçesinde, "göçmen kaçakçılığı" operasyonu sırasında yolda kapama noktası oluşturan polis ile polis araçlarına çarpıp kaçan minibüsün sürücüsü ile araçtaki 25 yabancı uyruklu kişi yakalandı- Gözaltına alınan sürücü "kasten adam öldürmeye teşebbüs

İZMİR (AA) - İzmir'de düzenlenen operasyonda, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçecekleri tespit edilen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu 25 kişi yakalandı, polise ve bir polis aracına çarpıp kaçtıktan sonra gözaltına alınan minibüs sürücüsü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, yasa dışı göçle mücadele kapsamında Menderes ilçesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin takip ettiği bir minibüsü durmak için Dereköy Kavşağı'nda kapama noktası oluşturdu.

Kapama noktasında polisin ''Dur'' ihtarına uymayan minibüs sürücüsü, polis aracına ve polis memuru Ali Çetinkara'ya çarpıp kaçtı. Sağlık ekiplerince İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Çetinkaya'nın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Minibüsün peşinden giden ekipler, aracı terk edilmiş buldu. Araçta yapılan aramada, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalıştıkları değerlendirilen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 Suriye, 4 Kamerun, 3 Fildişi, 4 Mali, 2 Nijerya, 1 Haiti ve 1 Kongo uyruklu 25 kişi yakalandı.

Kaçışı organize ettikleri iddia edilen şüphelilere yönelik çalışma başlatan ekipler, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerininde desteğiyle operasyon düzenledi. Operasyonda minibüs sürücüsü T.K. (24) ile U.Y. (23) H.K. (31) gözaltına alındı.

Yabancı uyruklular işlemleri için Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edilirken, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden minibüs sürücüsü T.K. ''kasten adam öldürmeye teşebbüs'' ve ''göçmen kaçakçılığı'' suçlarından tutuklandı, diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :