Göçmen kaçakçılığı operasyonu

Göçmen kaçakçılığı operasyonu

İzmir ve Manisa'da yasa dışı geçiş organizasyonu yaptıkları ve aracılık ettikleri ileri sürülen kişilere yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı- Adliyeye sevk edilen şüphelilerden bir uzman çavuşun da bulunduğu 10'u tutuklandı

İZMİR (AA) - İzmir ve Manisa'da yasa dışı geçiş organizasyonu yaptıkları ve aracılık ettikleri iddia edilen kişilere yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheliden 10'u tutuklandı

Alınan bilgiye göre, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karaburun ilçesinde bazı kişilerin yasa dışı geçiş organizasyonu organize ettikleri bilgisi üzerine çalışma başlatarak, şüphelileri takibe aldı.

Ekipler, bir süre devam ettirdiği takibin ardından Karaburun, Menderes, Karabağlar, Gaziemir ve Buca ilçeleri ile Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda şebeke lideri olduğu iddia edilen N.K ile aralarında karakol komutanı astsubay ve uzman çavuşun da olduğu 15 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, yasa dışı geçişlerde kullanıldığı değerlendirilen 24 cep telefonu, 16 sim kart, kira sözleşmeleri, post cihazı, kart kopyalama cihazı, plastik manyetik şeritli kartlar ile 1 otomobil ele geçirildi.

Gözaltındaki 15 kişi, İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Örgüt lideri N.K ile bir uzman çavuşun da aralarında olduğu 10 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, karakol komutanı astsubayın da bulunduğu 3 kişi adli kontrol şartıyla, diğer 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :