GİV Konya'da konuşan KTB Başkanı Çevik: Tereddütümüz yok! Türkiye olarak kendi kendimize yeten bir ülkeyiz

GİV Konya'da konuşan KTB Başkanı Çevik: Tereddütümüz yok! Türkiye olarak kendi kendimize yeten bir ülkeyiz

GİV Konya Şubesi'nin 'Girişimci Buluşmaları'nda konuşan KTB Başkanı Hüseyin Çevik, Ukrayna ve Rusya'dan yapılan ithalatla ilgili rakamları açıklayarak, "Türkiye olarak kendi kendimize yeten bir ülke konumundayız. Bu hususta hiçbir tereddütümüz yok“ dedi

Girişimci İşadamları Vakfı Konya Şubesi'nin (GİV) düzenlediği 'Girişimci Buluşmaları'nda konuşan Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik, Ukrayna ve Rusya'dan yapılan ithalatla ilgili rakamları tek tek açıklayarak, "Türkiye olarak kendi kendimize yeten bir ülke konumundayız. Bu hususta hiçbir terettüdümüz yok“ dedi.

Girişimci İşadamları Vakfı Konya tarafından organize edilen 'Girişimci Buluşmalarının' bu ay ki konuğu Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik oldu.

"OLAYLARIN İÇ YÜZÜNDE YOKLUK DEĞİL, İNSAN PSİKOLOJİSİNİ YÖNETME VAR"

Gerçekleştirilen programda selamlama konuşmasını yapan, Girişimci İşadamları Vakfı(GİV) Konya Başkanı Fatih Ceylan, “Ukrayna- Rusya meselesi gündeme geldi. Fakat pandemide yaşamadığımız sıkıntıları bu savaşla yaşadık. Pandemide sınırlar kapatıldı, dışarıdan ürünlerin gelmesi yasaklandı. Bizde satamıyoruz, elimizdekilerle geçiniyoruz. Hiç bir şey hesaplanmıyor. Elimizde var mı yok mu diye hiç kimse düşünmüyor. Fakat aradan zaman geçti. Ukrayna Rusya savaşı başladı ve bu savaşın ardından aldığımız ve almayı planladığımız ürünler de çelişkiler meydana geldi. Tabi bu olayların iç yüzünde yokluk değil işin detayında insan psikolojini yönetme var” dedi.

TÜRKİYE KENDİSİNE YETEN BİR ÜLKE

Program devamında sahneye gelen Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, "Rusya ve Ukrayna’nın dünya ihracatındaki payına bakacak olursak, buğdayda yüzde 29, mısırda yüzde 20, arpada yüzde 30, ayçiçeğinde yüzde 32, kanolada yüzde 19 şeklindedir. Türkiye yağlı tohum ithalatını ağırlıklı olarak Ukrayna, hububat ithalatını ise Rusya'dan yapmaktadır. Biz Türkiye olarak kendi kendimize yeten bir ülke konumundayız. Bu hususta hiçbir tereddütümüz yok“ dedi.

"BEREKETLİ BİR YIL GEÇİRİYORUZ"

Bölgedeki yağış miktarlarına değinen Hüseyin Çevik, “İç Anadolu bölgemiz bu yıl metrekareye düşen yağış olarak yüzde 87'lik bir yağış diliminde artış gösterdi. Konya'da ise geçen yıla oranla yüzde 111 artış ile bereketli bir yıl geçiriyoruz “ diye konuştu.

givv.jpg

givvv.jpg

g.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.