Giresun'daki kuvvetli rüzgar

Giresun'daki kuvvetli rüzgar

Vali Karahan: "Maalesef bir çocuğumuz ciddi, toplamda 13 öğrencimizde ise ufak tefek yaralanmalar var"

GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan, kuvvetli rüzgar nedeniyle çatıdan düşen malzemelerin okul bahçesindeki öğrencileri yaralamasına ilişkin, "Maalesef bir çocuğumuz ciddi, toplamda 13 öğrencimizde ufak tefek yaralanmalar var" dedi.

Vali Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte ani gelişen bir fırtınanın yaşandığını söyledi.

Kent merkezindeki bazı binaların çatısının uçtuğunu anlatan Karahan, şunları kaydetti:

"Fen Lisemizin erkek pansiyon binasının çatısı kısmen hasar gördü. Orada herhangi bir çocuğumuzda sıkıntı olmadı. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulumuzun tam da öğle saatlerinde, çocukların öğle arası tatillerini geçirdikleri anda komşu evin çatısından uçan, özellikle plastik ve ahşap parçaları, baca için koruyucu metal parçasına da çarpıp devirerek bahçede oynayan çocukların üzerine düşüyor. Maalesef bir çocuğumuz ciddi, toplamda 13 öğrencimiz e ufak, tefek yaralanmalar var."

Karahan, olay sırasında bir kargaşa yaşandığını dile getirerek "Neticede öğrencilerimiz kontrol atına alındı. Hepsi bir doktor muayenesinden geçti. Çocuklarımızın bir kısmı korku, bir kısmı da düşen parçaların isabet etmesi sonucu tedavi edildi"  diye konuştu.

Olay sonrası Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine gittiğini belirten Karahan, il milli eğitim ve sağlık müdürleriyle başından yaralanan öğrenciyi ziyaret ettiklerini anlattı.

Vali Karahan, bu öğrencinin müşahade altında olduğunu vurgulayarak, "Çok şükür ciddi bir sıkıntı yok ama bir süre daha müşahede altında tutulacak. Diğer çocuklarımız da ayakta tedavi edildi. Bunun dışında ilçelerimizden ciddi bir hasar ve yaralanma çok şükür gelmedi" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :