Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da:

"Avrupalılar geçmişte Haçlı seferleri düzenlediler, çok çektirdiler bize. Enteresandır aynı Haçlı seferlerini düzenleyenler şimdi 'hayır' seferleri düzenliyorlar, 'hayır' diyorlar"- "Bize sorunları devasa olan bir Türkiye devrettiler. Biz şimdi sorunları

ŞANLIURFA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Avrupalılar geçmişte Haçlı seferleri düzenlediler, çok çektirdiler bize. Enteresandır aynı Haçlı seferlerini düzenleyenler şimdi 'hayır' seferleri düzenliyorlar, 'hayır' diyorlar." dedi.

Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Tesislerinde merkez ilçelerde görevli muhtarlarla bir araya gelen Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, taşrada demokrasinin beşiğinin muhtarlar, merkezde de Cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.

Mahalleyi bir muhtarın yönettiğini, tek meclisin bulunduğunu, yürütmede ve yargıda ise çift başlılık olduğunu belirten Çelik, "Şimdi yargıyı tekleştiriyoruz, askeri yargıyı kaldırıyoruz. Askeri yargı kalkıyor sivil yargıya geçiyoruz. Yürütmede olan başbakan, cumhurbaşkanı var. İkisinin de yetkileri fazla. Kavga çıkıyor mu? Çıkıyor. Geçmişte Özal ile Evren, Özal ile Demirel, Özal ile Mesut Yılmaz, Demirel ile Çiller, Ahmet Necdet Sezer ile rahmetli Ecevit arasında kavgalar vardı." diye konuştu.

Geçmişte Mecliste Cumhurbaşkanının 115 tur sonucunda seçilemediğini anımsatan Çelik, 80'li yıllardan önce ve sonrasında yaşanan yönetim krizleri nedeniyle Türkiye'nin yıllarca çok şey kaybettiğini ifade etti.

Gelecek nesillere sorunları çözülmüş bir ülke bırakmak istediklerini vurgulayan Çelik, "Bize sorunları devasa olan bir Türkiye devrettiler. Biz şimdi sorunları azaltarak gelecek nesillere devreden ve yukarıda kavgaları ortadan kaldırılmış, yönetim kabiliyeti seri olan bir yönetim anlayışı devretmek istiyoruz. Yoksa Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin, böyle bir şeye ihtiyacı yok, zaten iş başındayız." dedi.

- "Avrupa 'Hayır seferleri' düzenliyor"

"Evet" veya "hayır" konusunda kararsız vatandaşlardan düşmanlarının ok attığı hedefe bakmasını isteyen Çelik, hedefe bakıldığında daha doğru bir karar verilebileceğini belirtti.

Hollanda'nın krallık, Almanya'nın eyalet sistemiyle yönetildiğini hatırlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Bunların bu şekilde yönetilmesinden bize ne? Peki Türkiye'de iki başlı bir yönetim anlayışından daha seri ve karar alma mekanizmasını daha güçlenmesi için cumhurbaşkanlığı sistemine geçmeye Türkiye karar veriyor ise sana ne, sana neler oluyor? Onların derdi, kimlerle bir araya geldiklerine bakarsanız hedeflerinin ne olduğu, senin ise ne yapman gerektiği ortaya çıkıyor. Yani onlar böyle bir duruş sergiliyorlarsa Şanlıurfa'daki muhtarımın, vatandaşlarımın ne yapacağı çok net açıktır. Avrupalılar geçmişte Haçlı seferleri düzenlediler, çok çektirdiler bize. Enteresandır aynı Haçlı seferlerini düzenleyenler şimdi 'hayır' seferleri düzenliyorlar, 'hayır' diyorlar. Onun için bunları gördüğümüz zaman yolumuz çok rahat, aydınlık."

- "Hükümetleri seçmekle ömrümüz geçer"

Hizmetlerinin ortada olduğunu, 15 yıllık iktidarlarında milletin önüne yanlış hiçbir şey koymadıklarını ifade eden Çelik, koalisyonlardan, kavgalardan kurtulmak için cumhurbaşkanlığı sistemini getirmek istediklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanının halkın uzlaşmasıyla seçilebileceğine dikkati çeken Çelik, şöyle konuştu:

"Siz seçerseniz cumhurbaşkanı seçilecek, milletin büyük kısmı 'bizi filan adam yönetsin' diyecek. Bu uzlaşmayla olacak. Toplum burada çok dinamik bir şekilde ülkenin yönetimine müdahil oluyor. Eğer biz bu çağda 'halen yüzde 20'lerle yetki alanlara yönetimi verelim' derseniz çok kan kaybederiz. Hükümetleri seçmekle ömrümüz geçer, ana sorunlarımızın çözümü konusunda çok geç kalırız. Nesillerimiz, evlatlarımız, geleceğimiz, ülkemiz için bu düzenleme şart ve geç kalmış bir düzenlemedir. Allah yolumuzu açık etsin."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :