George Floyd'un katilinin adı belli oldu

George Floyd'un katilinin adı belli oldu

Minneapolis'te ölene kadar Siyah bir adamın boynunda diz çökmüş bir viral videoda görülen polis memurunun adı tespit edildi. Minneapolis Star Tribune'deki bir rapor, “soruşturmaya aşina iki kaynak” a göre memurun adının Derek Chauvin olduğunu ortaya koydu

Ölen adam, George Floyd, sivil haklar avukatı tarafından Salı günü tespit edilmiştir Benjamin Crump , tweeted Chauvin onu “öldürdüğünü” söyledi.

Yıldız Tribünü, “kayıtlar ve haber hesapları, Chauvin'in MPD ile kariyeri boyunca polisle ilgili en az üç atışa karıştığını gösteriyor: 2006'da Wayne Reyes ve 2011'de Leroy Martinez ve Ira Latrell Toles.”

Polis sözcüsü John Elder, Yıldız Tribune'ye Chauvin'in dizini kullanan kısıtlama tekniğinin bölümün eğitiminin bir parçası olmadığını söyledi.

"Memur olarak çalıştığım yıllarda, bu bir chokehold olarak düşünmediğim bir şey değildi," dedi Elder.

Sahnedeki diğer memur Salı sabahı geç saatlerde resmi olarak tanımlanmamıştı. Ancak sosyal medya raporları adının Tou Thao olduğunu söyledi.

Sahtekarlık ettiği iddia edilen Floyd'u kelepçeledikten sonra Chauvin, ellerini süvari bir şekilde kendi ceplerine sokarken Floyd'un boynuna baskı uygulayan videoda gösteriyordu. Büyüyen kalabalığın ve tüm tanıkların cep telefonlarını bölümün filme çekilmesinin farkındaydı ve yine de sosyal medyadaki kullanıcıların bir cinayet olarak tanımladıklarını durdurma ihtiyacı hissetmiyordu.

15905066375653.jpg

Polis, Floyd'un bir basın açıklamasında “tıbbi bir olay” olarak nitelendirdiklerinin ardından bu açıklamadan bahsetmeden hastanede öldüğünü söyledi. Bununla birlikte, Minneapolis Emniyet Müdürü Medaria Arradondo Salı sabahı düzenlediği basın toplantısında Floyd'un ölümüne katılan her iki memurun da "görev statüsünden kurtulmuş" olduğunu ve bunun bir polisin ölümünden sonra polislerin idari izne yerleştirilmesi standart protokolünden farklı olduğu bildirildi şüpheli. Arradondo, Chauvin'i adıyla tanımlamadı.

Minneapolis Polis Departmanı'nda bir kamu bilgilendirme görevlisi daha önce Floyd'un “etki altında olduğunu” söyledi. Muhabirler bunun uyuşturucuya, alkole veya başka bir şeye atıfta bulunup bulunmadığını sorduğunda, Arradondo konunun soruşturulmakta olduğunu söyledi. Dava, Salı sabahı FBI'nın soruşturmaya katılacağını duyurmadan önce Minnesota Ceza Muhakemesi Bürosu'na hızlı bir şekilde gönderildi.

Aynı basın toplantısı sırasında Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, Floyd'un ölümünün ne kadar kabul edilemez olduğu hakkında belirsiz bir ifadeyle konuşmadı ve bunu “her seviyede yanlış” olarak nitelendirdi. Floyd'un hayatının “önemli” olduğunu söyledi.

Salı öğleden sonra, polisin Floyd'u sorguladığı kavşak Minneapolis bölgesinde bir protesto gösterisi yapılması planlandı.

Etiketler :