Genelkurmay Çatı davası

Genelkurmay Çatı davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu davaya, sanıkların esasa ilişkin savunmalarıyla devam edildi- Genelkurmay Başkanlığı Karargahında darbecilere d

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin, sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davada, sanıkların esasa ilişkin savunmaları alındı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde eski binbaşı Necati Güneş, sabah başladığı savunmasını tamamladı.

Güneş, dava dosyasındaki bilirkişi raporunun tarafsız bir şekilde hazırlanmadığı için hukuki bir değerinin bulunmadığını iddia etti.

Cep telefonunu nizamiye girişinde bıraktığı için olaylara ilişkin medyadaki haberleri takip edemediğini anlatan Güneş, yaşanılanların bir darbe girişimi olduğunu anlayamadığını savundu.

Can güvenliğini sağlamak için kendisine verilen silahı sivil ya da emniyet güçlerine karşı kullanmadığını iddia eden Güneş, bu durumun raporlarla kanıtlanabileceğini belirtti.

Darbeye katkı sağlayacak bir eylemde bulunmadığını, kanunlara uygun emirleri yerine getirdiğini iddia eden Güneş, "Darbe girişimine yönelik bir kastım olmadığı gibi olay günü gerçekleştirdiğim eylemlerin hepsi yasal mevzuatlara uygundur." dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahının güvenlik kameralarına yansıyan, olay gününe ait görüntülerin dava dosyasında yer aldığını hatırlatan Güneş, söz konusu görüntülerden elde edilen fotoğrafların bir kısmının kendisine ait olduğunu kabul etti.

Gelinen aşamada suçsuz olduğunun ortaya çıktığını iddia eden Güneş, yargılama sonunda beraatini istedi.

Öte yandan cumhuriyet savcısının 9 Mayıs'ta açıkladığı esasa ilişkin mütalaasında sanık Güneş hakkında "anayasal düzeni ihlal" suçundan bir kez, olay gecesi Genelkurmay Başkanlığı karargahında darbecilere direnen 11 sivil ile Astsubay Bülent Aydın'ın şehit edilmesinin faillerinden olduğu gerekçesiyle şehit sayısı kadar "ağırlaştırılmış müebbet hapisle" cezalandırılmasını talep etmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :