Genelkurmay çatı davası

Genelkurmay çatı davası

FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 kişinin yargılandığı davaya, sanıkların esasa ilişkin savunmalarıyla devam edildi- Savunma yapan eski astsubay Met

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davada, sanıkların esasa ilişkin savunmaları alındı.

Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, esasa ilişkin savunma yapan eski astsubay Mete Kılıçarslan, olay tarihinde Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yaptığını söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı gün mesaisine devam ederken eski albay Murat Korkmaz'ın kendisini odasına çağırdığını ve akşam tatbikat olacağını söylediğini öne süren Kılıçarslan, Korkmaz'ın Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayına üniformasıyla gelmesini ve içeri girerken tatbikat için geldiğini söylemesini istediğini aktardı.

Akşam saat 21.00 sularında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayına gittiğini belirten Mete Kılıçarslan, daha sonra nizamiyeden kimlik kartını gösterip, tatbikat için geldiğini söyleyerek girdiğini anlattı.

Alaya girdikten sonra sivil kıyafetlerini çıkartıp üniformalarını giydikten sonra 7 sivil araçla Genelkurmay Başkanlığına doğru yola çıktıklarını ifade eden Kılıçarslan, Genelkurmay Kavşağı'na geldiklerinde polislerin geçişlerine izin vermediğini ve geri döndüklerini beyan etti.

Mete Kılıçarslan, sabah saatlerine kadar Muhafız Alayı'nda beklediğini, hiçbir olaya karışmadığını ileri sürerek, sabah 09.00 sularında 2 helikopterin Alaya geldiğini ve oradaki askerleri Akıncı Üssü'ne götürdüğünü kaydetti.

Uçakların Akıncı Üssü'nü bombalamasının ardından tel örgülerden atlayarak oradan çıktığını anlatan Kılıçarslan, yolda ilk gördüğü kamyonu durdurup bindiğini, az ilerdeki polis noktasında gözaltına alındığını söyledi.

Özel Kuvvetlerde bir çok personel olmasına rağmen tatbikat için neden kendisinin seçildiğini bilmediğini iddia eden Mete Kılıçarslan, emirleri sözlü olarak almasının ve o gece başka bir askeri birliğin emrine girmesinin özel bir nedeni olmadığını savundu.

Savunmanın ardından mahkeme heyeti duruşmaya öğle arası verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :