Genelkurmay çatı davası

Genelkurmay çatı davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına müşteki beyanlarıyla devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 221 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen Genelkurmay çatı davasının duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ile şehit yakınları katıldı.

Müştekilerin beyanlarının alınmasıyla devam edilen duruşmada konuşan Eyyüp Akdemir, 15 Temmuz 2016 akşamı evinde olduğunu, darbe girişiminden haberdar olması üzerine görev yaptığı Ankara Emniyet Müdürlüğüne gittiğini beyan etti.

Burada, darbecilerle mücadele ettiğini kaydeden Akdemir, sanıklardan şikayetçi olarak davaya müdahillik talebinde bulundu.

Diğer müştekilerin ve avukatlarının da beyanlarının alınmasından sonra duruşmaya pazartesi devam edilmek üzere ara verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler