Geliştirdiği tatlısına "Pezleme" adıyla marka tescili aldı

Geliştirdiği tatlısına "Pezleme" adıyla marka tescili aldı

Sultangazi'de yaşayan 2 çocuk annesi Zeynep Acar, çocuklara pekmezi sevdirmek için geliştirdiği tatlısına "Pezleme" adını verdi- Tatlısına marka tescili de yaptıran Acar, satışlardan elde ettiği gelirinin bir bölümünü muhtaç durumdaki kişiler ve sokak hay

İSTANBUL (AA) - MEHMET AVŞAR - Sultangazi'de yaşayan 37 yaşındaki 2 çocuk annesi Zeynep Acar, geliştirdiği tatlısını "Pezleme" markasıyla tescil ettirdi.

Zeynep Acar, konfeksiyon atölyesinde çalışan eşinin rahatsızlanıp çalışamaz duruma gelmesi üzerine, evlenirken takılan bileziklerini satıp, kahvaltı ve öğle yemeği hizmeti verilen küçük bir iş yeri açtı.

Acar'ın Sultangazi'deki iş yerinin müşterilerinin büyük bölümünü, yakındaki okulun öğrencileri oluşturuyordu. Çocuklara hem sağlıklı hem de çok sevecekleri bir tatlı yapmaya karar veren Acar, kendisine ait, içinde pekmez, bal, tereyağı, peynir, mevsim meyveleri ve kuru yemiş bulunan tatlısına, "Pezleme" adını verdi.

Zeynep Acar, müşterileri arasında bulunan öğretmenlerin önerisiyle tatlısı için marka tescili de yaptırdı. Satışlarından elde ettiği gelirin bir bölümüyle ailesinin geçimini sağlayan Acar, bir bölümüyle de İstanbul'un dört bir yanından annelerin katılımıyla kurduğu Pamuk Kalpli Anneler Grubu aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlar ve sokak hayvanlarına yardımda bulunuyor.

- "Önce çocuklar sonra büyükler çok sevdi"

AA muhabirine hikayesini anlatan 2 çocuk annesi Zeynep Acar, ilk iş yerinin küçük gelmesi üzerine taşındığı ikinci iş yerini KOSGEB desteğiyle açtığını söyledi.

İş yerini açmadan önce hiçbir işte çalışmadığını, eşinin sağlık sorunları nedeniyle iş hayatına atılmak zorunda kaldığını belirten Acar, şöyle konuştu:

"Küçüklükten kendime verdiğim bir sözüm vardı. 12 yaşındaki kardeşimi kaybettim. Onun acı çektiğini görünce, 'Çocuklar için elimden geleni yapacağım.' diye kendime söz verdim. Çocuklar iş yerime geliyorlardı ben de onlara, sevmedikleri ama yararlı yiyecekleri nasıl yedirebilirim diye düşünürken pezlemeyi buldum. Çocuklar çok sevdiler. Sonra büyükler de sevmeye başladı. Pezleme, Trabzon'dan tereyağı, Erzurum'dan bal, Adıyaman'dan pekmez, Van'dan peynir gibi yöresel köy ürünlerinden oluşan bir tatlı."

Tatlıya isim verirken içinde bulunan pekmezden esinlendiğini belirten Acar, menüde ismi gören kişilerin de ne olduğunu merak ederek tadına bakmak istediğini dile getirdi. Müşterilerin, en çok "Bazlama mı gözleme mi?" diye sorduğunu ifade eden Acar, "Hayır ikisi de değil, pezleme diyorum. P harfi pekmezden, Z ismimin ilk harfi, yenirken uzayıp gitmesi mıhlamaya benziyor. Hepsi bir arada olsun deyince pezleme kelimesi ortaya çıktı, çok da sevildi." dedi.

Elde ettiği gelirin bir bölümüyle muhtaç durumdakilere yardımda bulunduğunu söyleyen Zeynep Acar, "İyilik ve merhamet paylaştıkça çoğalır" ilkesiyle hareket edip, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı