Gelecek Partisi Konya'dan aşure ikramı!

Gelecek Partisi Konya'dan aşure ikramı!

Gelecek Partisi Konya İl Teşkilatı 10 Muharrem Aşure Günü münasebetiyle Konya Zafer Meydanında vatandaşlara aşure ikram etti. Alevi Kültür Dernekleri Konya Şube Başkanı Asum Dayanç'ın da katıldığı etkinliğe yoğun ilgi gösterildi

Gelecek Partisi Konya İl Sosyal Politikalar Başkanlığı, 10 Muharrem aşure günü münasebetiyle Zafer Meydanında vatandaşlara aşure ikram etti.

Alevi Kültür Dernekleri Konya Şube Başkanı Asum Dayanç, Gelecek Partisi MYK üyesi Ömer Ünal, İl Başkanı Hasan Ekici, İl Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez ve çevre İlçe Başkanları ile partililerin de katıldığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

Konya İl Başkanı Hasan Ekici, "Bugün hicri aylardan Muharrem ayının onuncu günü ve bugünü İslam alemi her yıl aşure günü olarak kutlamaktadır. Bugün Hz. Hüseyin ve yetmiş iki ehlibeyt mensubunun şehit edilişinin yıl dönümü, Onları da bu vesilesiyle, bu matem gününde rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Biz de Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı olarak her yıl yaptığımız gibi bu yıl da aşure dağıtım etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Tabii Muharrem ayı birlik, bereket ayı, bolluk ayı, paylaşma ayı bu vesileyle her yıl yaptığımız bu birliğimizi, kardeşliğimizi pekiştiren faaliyetleri, gelecek nesillere taşıma anlamında da her yıl gerçekleştirmek için gayret sarf edeceğiz" dedi.

"KARDEŞLİĞİMİZİ, BİRLİĞİMİZİ BİN YIL DAHA KORUYACAĞIZ İNŞALLAH"

Alevi derneklerine yapılan provokatif saldırıları kınayan Ekici, "Bu vesilesiyle son dönemde Alevi derneklerine, Cemevlerine ve Alevi dernek başkanlarına yapılan saldırıları da kınıyoruz. Tüm bu provokasyonlara rağmen seksen dört milyonu eşit, onurlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı temelinde birliğimizi, beraberliğimizi koruyacağız. Bugün burada bulunan, bu anlamda Alevi Kültür Dernekleri Konya Şubesi Başkanı Asum Dayanç Bey'e de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bin yıldır beraber yaşıyoruz. Kardeşliğimizi, birliğimizi bin yıl daha koruyacağız inşallah. Bu vesileyle programa katılan tüm teşkilat mensuplarımıza ve siz Konyalı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

ass.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.