Gece saldırısının tatbikatı Konya'da yapılmıştı
THK tatbikatı ilk olarak geçtiğimiz Haziran ayında Konya'da yapmıştı.
Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar, zifiri karanlıkta hedefleri vurmanın tatbikatını ilk olarak geçtiğimiz Haziran ayında Konya'da yapmıştı.
Türk Hava Kuvvetleri geçtiğimiz Haziran ayında Konya'da yapılan "Anadolu Kartalı Tatbikatı"nda Lantırn uçaklarıyla, gece görüş gözlüğü ile zifiri karanlıkta lazerle belirlenen hedefleri vurmuş ve büyük bir başarı kazanmıştı.
Bu tatbikat medyada "Konya'da Kuzey Irak tatbikatı" başlıklarıyla yer almıştı.
Tatbikatın ardından bir açıklama yapan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, "Hepiniz biliyorsunuz bir Hava Kuvvetlerinin gece koşullarında, her hava koşulunda savaş yapabilmesi çok önemlidir. O nedenle tatbikatta Hava Kuvvetlerimizin sahip olduğu Lantırn uçaklarıyla, gece görüş gözlüğü, atış sahasını bulup hiç ışık yanmayan hedefleri bombaladılar ve tam isabetle vurdular. Bu başarımızla, artık bundan böyle; tehdit eden ülkelerin, bize kötü bakan gözlerin, gece de yataklarında rahat uyuyamayacaklarını müjdelemek istiyorum" demişti.
Orgeneral Cömert, bu harekâtın dünyada sadece 5-6 ülkenin yapabildiğini de sözlerine eklemişti.