Gazze’de işgal sinyali

Gazze’de işgal sinyali

Batı Şeria’da 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolmasının ardından 500′ü aşkın Filistinli’yi gözaltına alan İsrail, diğer taraftan Ramazan ayının ilk gününde Gazze Şeridi’ne yine bomba yağdırdı.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Beyt Hanun kasabasına hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Sekiz noktaya düzenlenen hava saldırısında 1 kişi yaralandı. Saldırılarda Gazze’nin güneyinde Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayı’na ait üç askeri karargah hedef alındı. Bu bölgede çevredeki ev ve işyerleri de hasar gördü.

SANTRAL VURULDU

Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta, İslami Cihad Hareketi’nin silahlı kanadı Kudüs Tugayı’na ait askeri bir sahaya ve Refah kentindeki ‘Tal el-Sultan’ bölgesinde faaliyette olan bir beton santraline de saldırı düzenlediğini bildirdi. Saldırıda santralin kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.

‘UYGUN ALTERNATİF’

Öte yandan Tel Aviv yönetimi, Gazze’den İsrail’e haziran ayından bu yana 60 roketin atıldığı iddia ederken, İsrail’in Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Gazze Şeridi’nin yeniden işgal edilmesi seçeneğinin değerlendirilmesi gerektiğini savundu. İsrail radyosunda yer alan habere göre Lieberman, fırlatılan füzelere karşı Gazze Şeridi’nin yeniden işgal edilmesi seçeneğinin değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, ‘Hamas’ı güçlendirmekten başka işe yaramayan kısıtlı operasyonlar yerine Gazze’nin yeniden işgali uygun alternatif olacak’ ifadesini kullandı.