Gazprom ve Shell'den LNG anlaşması

Gazprom ve Shell'den LNG anlaşması

ST. PETERSBURG (AA) - Rus enerji şirketi Gazprom ve Royal Dutch Shell arasında “Baltık Sıvılaştırılmış Doğalgaz (LNG)“ projesi için iyi niyet anlaşması...

ST. PETERSBURG (AA) - Rus enerji şirketi Gazprom ve Royal Dutch Shell arasında “Baltık Sıvılaştırılmış Doğalgaz (LNG)“ projesi için iyi niyet anlaşması imzalandı.

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında bir araya gelen Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller ve Shell Üst Yöneticisi (CEO) Ben van Burden arasında “Baltık Sıvılaştırılmış Doğalgaz (LNG)” projesi için iyi niyet anlaşması yapıldı.

Anlaşma, LNG sektöründe Gazprom ve Shell’in iş birliğini artırmaya yönelik adımların atılmasını ve Rusya’nın batısında yer alan Ust-Luga limanında yıllık 10 milyon ton kapasiteli bir LNG terminalinin inşasına yönelik iş birliğini kapsıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de SPIEF kapsamında Shell CEO’su van Burden ile bir araya gelmiş, Shell’in Rusya’daki yatırımlarını artırmasını istemişti. Van Burden ise Shell’in zorlu ekonomik koşullar nedeniyle attıkları her adımı detaylı incelemek zorunda kaldığını ifade etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :