Gaziantep'te uygulamalı "Çocuk Kütüphanesi" açılacak

Gaziantep'te uygulamalı "Çocuk Kütüphanesi" açılacak

Hikaye zamanı, yaratıcı masal çalışmaları ve yazarlık atölyeleri gibi etkinlikler gerçekleştirilmesi planlanan kütüphaneden çocuklar ücretsiz yararlanabilecek

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Türkiye'nin ilk uygulamalı çocuk kütüphanesi hizmete açılacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleriyle 100. Yıl Parkı içerisinde kurulan kütüphanede, kitapların yanı sıra çocukların kültürel ve sanatsal becerilerini geliştirmek için mozaik, müzik, resim atölyeleriyle drama etkinliklerinin düzenleneceği bir sahne yer alıyor.

Türkiye'nin ilk uygulamalı çocuk kütüphanesinde hikaye zamanı, yaratıcı masal çalışmaları ve yazarlık atölyeleri gibi çocukların hayal güçlerini genişletecek, zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak birçok etkinlik gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Çocukların yaptıkları eserlerin sergileneceği sergi alanları, uygulama bölümleri, atölyelerin yanı sıra dinlenme ve okuma bölümleri bulunan kütüphanede ayrıca, çocuk kitabı yazarları ve uzmanlarla çocuklara yönelik söyleşiler ile etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor.

Başkan Fatma Şahin, çocuklara çevre bilinci kazandırmak amacıyla kütüphanenin ana temasını ağaçların oluşturduğunu belirtti. Tamamen çocuklar düşünülerek özel olarak tasarlanan kütüphanenin, çocukların rahat edebilecekleri ve sıkılmadan hoşça zaman geçirecekleri bir mekana dönüştürüldüğünü vurgulayan Şahin, "Aileler, kütüphanenin yanındaki kafede dinlenirken çocuklar kütüphanede hoşça vakit geçirebilecekler. Kütüphanemiz çocuk dostu ve engelsiz kütüphane olma özelliğiyle tüm çocuklarımızın ücretsiz faydalanacağı bir alan." ifadelerini kullandı.

Dünyada birçok farklı örneği bulunan çocuk kütüphanesinin dezavantajlı çocukların yanı sıra okul gruplarına ve bireysel olarak kütüphaneye gelmek isteyen çocuklara hizmet vereceğini aktaran Şahin, şu değerlendirmede bulundu:

"Çocuklar, kütüphanemize üye olacak ve onlara birer üye kimlik kartı verilecek. Bu da onların kütüphaneye aidiyet duygularını arttıracak. Haftanın her günü, 08.30-17.30 saatlerinde hizmet verecek kütüphanede yerli ve yabancı birçok yazara ait kitap yer alacak. Çocuklar kitapları ödünç alıp, okuyarak tekrar kütüphaneye getirecekler ve yeni kitaplarını alabilecekler. Kütüphanede kurulan sistem sayesinde hangi çocuğun kaç kitap okuduğu, hangi sıklıklarda kitap ödünç aldığı ölçülüp takip edilerek okumaya teşvik için birçok etkinlik düzenlenecek. Hazırlıkları tamamlanan kütüphanenin kitaplarının tamamlanmasının ardından hizmete girmesi planlanıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler