Gaziantep'te OHAL kapsamında bazı etkinlikler yasaklandı

Gaziantep'te OHAL kapsamında bazı etkinlikler yasaklandı

Kentte 7-16 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan toplantı, gösteri yürüyüşleri, oturma eylemi, imza kampanyası gibi etkinlikler OHAL kapsamında yasaklandı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te 7-16 Ekim tarihleri arasında gösteri yürüyüşleri, toplantı ve basın açıklaması gibi etkinlikler, Olağanüstü Hal (OHAL) Kanunu kapsamında yasaklandı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) organizesinde 29 Eylül-15 Ekim 2016 tarihleri arasında ülke genelinde iş yerleri ve meydanlarda "İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz, bu ağır saldırıyı püskürteceğiz" başlıklı bildiriler dağıtılacağı, basın açıklaması ve oturma eylemleri yapılacağının açıklandığı belirtildi.

Kamuoyunda Kobani olayları olarak bilinen, 06-07 Ekim 2014 tarihlerinde meydana gelen toplumsal olaylarda birçok vatandaşın hayatını kaybettiği veya yaralandığı, Gaziantep'te 9 Ekim 2014 tarihinde yaşanan olayda 5 vatandaşın ateşli silah yaralanması sonucu vefat ettiği hatırlatılan açıklamada, ayrıca geçen yıl Ankara'da meydana gelen patlamanın 1. yılı nedeniyle 10 Ekim 2016 tarihinde ülke genelinde anma etkinlikleri düzenleneceği, Muharrem ayının 9 ve 10. günlerine denk gelen 10 Ekim "Tasua" ve 11 Ekim "Aşure" günlerinde düzenlenecek etkinliklere, çok sayıda vatandaşın katılım sağlayacağının değerlendirildiği aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu olayların yıl dönümü ve anma etkinliklerine katılacak vatandaşlarımıza yönelik, başta DAEŞ ve PKK terör örgütleri olmak üzere, diğer terör örgütlerince mezhep temelli toplumsal hassasiyetler üzerinden gerilim ve kaos oluşturmaya yönelik, terör amaçlı provokatif girişimler olabileceği yönünde istihbari bilgiler elde edilmiştir. Belirtilen konularla ilgili olarak; 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11/m ve 14/c maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, 7-16 Ekim 2016 tarihleri arasında, il genelinde açık alanlarda yapılacak 'açık yer toplantısı, basın açıklaması, stant kurma, imza kampanyası, bildiri dağıtma, oturma eylemi' ve benzeri etkinlikler, genel asayiş ve kamu düzenin korunması amacıyla yasaklanmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :