"Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni"

"Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni"

Başbakan Yardımcısı Şimşek:- "Tam Türkiye düze çıkacak derken koalisyon halinde terörün hepsi gelmeye başladı. FETÖ, PKK, DEAŞ hepsi bir oldu. 15 Temmuzu yaşadık. Tüm bunları bu millet atlatmıştır, ayakta ve dimdiktir. Bunlara rağmen kötümser olabilir mis

GAZİANTEP (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Tam Türkiye düze çıkacak derken koalisyon halinde terörün hepsi gelmeye başladı. FETÖ, PKK, DEAŞ hepsi bir oldu. 15 Temmuzu yaşadık. Tüm bunları bu millet atlatmıştır, ayakta ve dimdiktir. Bunlara rağmen kötümser olabilir misiniz? Türkiye, tüm bu şokları yaşadı, en kötüsü geride kaldı." dedi.

Şimşek, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından Şehitkamil Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, Gaziantep'in ekip ruhuyla başarılı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Şimşek, "Ama asla ve asla kötümser bir tablo yok. Bu ülkenin geleceği parlak ve bu süreçten başarıyla çıkacak çünkü bakın küresel kriz sonrasında ortalık kara bulutlar altındayken hızlı bir çıkış yakaladık. Bugünden daha kötümser bir tablo pompalanıyordu." ifadelerini kullandı.

Şimşek, Türkiye'nin hemen yanı başında bir ateş çemberi olduğunu, bunun da beraberinde getirdiği yakıcı ve yıkıcı etkileri bulunduğunu vurguladı.

Bunlara rağmen Türkiye'nin büyümesine devam ettiğini belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"Bizler, Gezi süreci, 17-25 Aralık sürecini atlattık. Tam Türkiye düze çıkacak derken koalisyon halinde terörün hepsi gelmeye başladı. FETÖ, PKK, DEAŞ hepsi bir oldu. 15 Temmuzu yaşadık. Tüm bunları bu millet atlatmıştır, ayakta ve dimdiktir. Bunlara rağmen kötümser olabilir misiniz? Türkiye, tüm bu şokları yaşadı, en kötüsü geride kaldı. Büyüme rakamlarımıza bakın, sürekli büyümüşüz, binlerce insana iş imkanı sağlamışız. Kötümser olamayız. Türkiye'nin temelleri sağlamdır ve kötümserliğe fırsat veremeyiz."

Sanayicilerin gelecek ay ve yıllara baktığı zaman "Tehditlerin bir kısmı devam ediyor" şeklinde açıklamalarda bulunabileceğini söyleyen Şimşek, şöyle devam etti:

"Evet etkiler ve belirsizlikler halen devam ediyor ama milletin desteğini arkasında gören bir milli iradeye dayalı güçlü bir hükümet var. Tabii ki istikrar var. Güçlü tepki verme, sorunları çözme kabiliyeti var. Ülkeyi düzlüğe çıkaran bir hükümet var bunları gözardı etmeyin. Bugün terörle mücadele gündemde, sınırdaki tehditleri bertaraf etmek için sınırı geçen bir Türkiye vardır şimdi. Evet ama sorunları bilen çözüm için hareket haklinde olan bir Türkiye de var. Bunları görmezden gelemezsiniz. İyimserlik pompalamayın diyorlar, aksine çok gerçekçiyim. Tehditler ve riskler evet var ama bunları bertaraf edebilecek bir devlet var. Bu hükümet, sanayicisinin yanında."

- "Seferberlik ruhuna ihtiyacımız var"

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye'de seferberlik ruhuna ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Seferberlik ruhuna ihtiyacımız var. Kimse sizden sefere falan çıkmanızı istemiyor. Türkiye'nin ihracat seferberliğine ihtiyacı var. Ciddi tehditler var ama Allah'a şükürler olsun onların karşısında durabilecek bir ülkemiz ve hükümetimiz var. Birinci seferberlik arzunuz ihracat olsun. Bunun için ne istiyorsanız yapalım. 2. seferberlik ise katma değer zincirinde daha yukarı çıkmamız lazım. Ne üretiyorsanız üretin, şimdi daha iyisini üretin. Katma değer zincirinde daha yukarılara çıkabilmek için biz elimizden geleni yaptık, sizlerin de seferberlik ruhuyla daha ileriye gitmeniz gerekir. Bu süreçte 'her şeyi biz yapacağız siz ne yapacaksınız' diyebilirsiniz. Bize de düşen şu: reform seferberliği." diye konuştu.

Konuşmasında son dönemlerde yapılan reformları da iş adamlarına anlatan Şimşek, yapılan reformlarla önemli aşamalar kaydedildiğini, hız kesmeden reformlara devam edileceğini kaydetti.

Türkiye'nin bundan sonraki süreçte yapacağı en önemli reformun, anayasa değişikliği olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin yapacağı en önemli reform anayasa değişikliğidir. Keşke tüm partiler bir araya gelse ve sıfırdan yazabilsek ama bu olmadı. İcranın nasıl yapılacağına dair bir düzenleme ve reform. Meclisin ve cumhurbaşkanlığının görevleri tanımlanıyor. Güzel bir düzenleme. Bu düzenlemenin en önemli faydası 70-80'lerdeki gibi koalisyon olmayacak. Aslında fiilen yerelde var olan bir model. Belediye başkanı 5 yıl göreve seçiliyor, ekibini belirleyip, bütçen ölçüsünde çalışma yapıyorsun. Bu çok önemli bir reform bunu bir an önce aradan çıkaralım. Allah korusun bugün istikrar olamasa, bugün terör örgütleriyle nasıl başa çıkılırdı. 7 Haziran denklemi devam etseydi bu ülkenin hali ne olurdu? Anlıyorum hava biraz sisli ama bu reformla birlikte Türkiye'nin önü açılacak."

"Ortada zaman zaman bir sürü dedikodu dolaşır. İstanbul'da, Londra'da veya başka bir yerde." diyen Şimşek, "Buradan çok basit ve net mesajım var: Biz piyasa ekonomisini normlara uydurmaya devam edeceğiz, küresel normlara uymaya devam edeceğiz. Biz AB ile entegrasyona devam edeceğiz. Dünyadan ve batıdan kopmuyoruz, uluslararası normlardan kopmuyoruz. Türkiye'nin ekonomisini bu çerçevede yönetmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :