Gazetecilerden 24 Temmuz resepsiyonu

Gazetecilerden 24 Temmuz resepsiyonu

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti bir resepsiyon verdi. Resepsiyonda yerel basına destek verilmesi istendi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti tarafından dün akşam düzenlenen resepsiyon, Şahane Restoran'da gerçekleştirildi.

 

Resepsiyona, Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Sabri Ak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çıpan, Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, Konya Numune Hastanesi Başhekimi Rıza Sarıbabıçcı, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve çok sayıda gazeteci katıldı.

 

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, resepsiyonda yaptığı konuşmada, 24 Temmuz 1908'in Türk basın tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

İlerleyen yıllarda bu tarihin basın bayramı olarak kutlanmaya başlandığını ifade eden Özdemir, ''24 Temmuz bizim için basın özgürlüğünü ifade etmektedir'' dedi.

 

Ancak basın özgürlüğü anlamı taşıyan 24 Temmuz Basın Bayramı'nın bugün tam olarak amacına ulaşmış sayılamayacağını belirten Özdemir, şunları kaydetti:

''Son yapılan düzenlemelerde Anadolu basını ihmal edilmiştir. Basın özgürlüğüne örtülü bir sansür söz konusudur. Bu örtülü sansürün ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bunun için de mali olarak yerel basın desteklenmelidir. Mali kaynaklar, sansürü ortadan kaldıracaktır.''

 

Özdemir, ayrıca, vatandaşlardan özgür basının var olabilmesi için yerel basını desteklemelerini istedi.

Konya Valisi Osman Aydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yaptıkları konuşmalarda basın mensuplarının bayramını kutladı.

Ferit Hepokur-Memleket