Garanti'nin Kadın Girişimci Yönetici Okulu mezunları buluştu

Garanti'nin Kadın Girişimci Yönetici Okulu mezunları buluştu

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası'nın Kadın Girişimci Yönetici Okulunun İstanbul mezunları buluştu.Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın...

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası'nın Kadın Girişimci Yönetici Okulunun İstanbul mezunları buluştu.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın 2012 yılında hayata geçirdiği Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesinin İstanbul mezunları dört yıl aradan sonra bir araya geldi.

Garanti Bankası Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen toplantıyla, İstanbul'daki eğitimlere katılan kadın girişimcilerin yeniden buluşması, potansiyel iş birlikleriyle girişimlerinin güçlendirilmesi ve eğitimlerin ardından gelişimlerinin takibi amaçlandı.

Mezunlar buluşmasının açılış sunumunda konuklara, projenin başlangıcından bugüne kadar izlediği yol, gelişmeler ve gelecek hedeflerinin yanı sıra iller özelinde eğitim sonu değerlendirme istatistikleri aktarıldı.

Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, Garanti'nin 10 yıldır kadın girişimcilerin güçlenmesi misyonuyla verdiği destekleri anlattı. Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Demir ise işletmelerde muhasebe, finans ve vergi yönetiminde dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi verdi. Garanti Ödeme Sistemleri E-ticaret Yönetmeni Çiğdem Can da e-ticaretle pazarlama ve yeni müşteriye ulaşma yollarını paylaştı.


- "Katılımcıların yüzde 76'sı işlerinde büyüme sağladı"


Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye gibi gelişen ekonomiler için kadın girişimciliğinin itici güç olduğunu fark ederek 2006 yılında harekete geçen Garanti'nin girişimci kadınları farklı bir segmentte değerlendiren ilk banka olduğunu söyledi.

Kadınları odağa aldıkları ve onları daha da güçlendirmek üzere çıktıkları bu yolda 10. yılı kutlamaktan gurur duyduklarını dile getiren Karadere, "Kadın girişimcilere yönelik çalışmalarımızı finansmana erişim, cesaret, eğitim ve yeni pazarlara açılma olmak üzere dört temel alanda yoğunlaştırdık. 10 yıl boyunca hayata geçirdiğimiz projelerle, kadınların ülke ekonomisine ve istihdama kattığı değere yakından şahit olduk." dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile 2012'de başlatılan Kadın Girişimci Yönetici Okulu hakkında da bilgi veren Karadere, şunları kaydetti:

"Kadın Girişimci Yönetici Okulu, eğitim alanında büyük önem verdiğimiz bir proje. Bu kapsamda il il gezerek, girişimci kadınlara sürdürülebilir şirket yönetimi konusunda ücretsiz eğitimler veriyoruz. Kadın girişimcilerin mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz. Eğitimlerle girişimci kadınlara, işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duydukları bilgi birikimini ve vizyonu sağlıyoruz. Katılımcılar, Boğaziçi Üniversitesinin akademisyenlerinden işletme, müşteri ilişkileri, yönetim becerileri, finans ve insan kaynakları gibi konularda yaklaşık bir ay süreyle eğitim alıyor. Bugüne kadar 17 ilde eğitimi başarıyla tamamlayan bin 500'den fazla kadın girişimciye BÜYEM tarafından sertifika verildi."

Nafiz Karadere, Garanti olarak Kadın Girişimci Yönetici Okulundaki eğitimlerin etkisini ölçümleyen çalışmalar da yaptıklarını ve çarpıcı sonuçlar elde ettiklerini ifade etti.

Eğitimlere katılan girişimcilerin yüzde 76'sının işlerinde büyüme sağladığını, yüzde 40'ının yeni iş bağlantıları kurduğunu, yüzde 84'ünün ise diğer kadınları cesaretlendirdiğini aktaran Karadere, "Katılımcılar, eğitimde tanıştıkları 6-7 kişiyle iletişimini sürdürürken, yüzde 38'i kişi veya kurumlarla işbirliği kurmuş ya da kurmayı planlıyor. Girişimci kadınların yüzde 76'sı eğitimlerin girişimlerini geliştirmedeki önemini vurgularken, her katılımcı projeyi çevresindeki en az 6 kadına tavsiye ediyor, eğitim sayesinde ortalama 16 yeni kadın girişimciyle tanışıyor. Daha da önemlisi, eğitime katılan kadınların yüzde 57'si şirketlerinin cirosunda ortalama yüzde 16 artış olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, İstanbul'da Kadın Girişimci Yönetici Okulundan başarıyla mezun olan girişimcilerimizle yeniden bir araya gelmekten ve potansiyel işbirliklerine aracılık etmekten mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :