Futbol: UEFA Şampiyonlar Ligi

Futbol: UEFA Şampiyonlar Ligi

- Sahasında 3-0 mağlup ettiği Barcelona ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Juventus, yarı finale çıktı- Monaco, deplasmanda 3-2 kazandığı ilk maçın rövanşında Borussia Dortmund'u 3-1 yenerek son 4 takım arasına girdi


ANKARA (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'yı eleyen Juventus ve Borussia Dortmund'u saf dışı bırakan Monaco, yarı finale yükseldi.

İspanyol temsilcisi Barcelona, deplasmanda 3-0 mağlup olduğu İtalya'nın Juventus takımını ağırladı.

Sakatlığı süren milli futbolcu Arda Turan'ın 18 kişilik kadroda yer almadığı Barcelona, tüm çabalarına rağmen Juventus savunmasını geçemedi.

Maçın 0-0 sona ermesiyle seyircisi önünde çıktığı son 15 Şampiyonlar Ligi karşılaşmasını da kazanan Barcelona'nın serisi de bitti.

Juventus böylece yarı finalin yolunu tuttu.


- Monaco 13 yıl sonra yarı finalde


Fransa'nın Monaco takımı, Almanya'da 3-2 yendiği Borussia Dortmund ile sahasında karşılaştı.

Borussia Dortmund, polisin, takım otobüsünü 20 dakika kadar durdurması nedeniyle stada geç geldi. Bu yüzden karşılaşma 5 dakika rötarlı başladı.

Monaco, Mbappe'nin 3. dakikadaki golüyle maçın başında 1-0 üstünlük yakaladı. Fransız temsilcisi, Falcao'nun 17. dakikada attığı golle devreyi 2-0 önde tamamladı.

Borussia Dortmund, Reus'un 48. dakikada gelen golüyle umutlansa da Monaco, oyuna sonradan giren Germain'in 81. dakikadaki golüyle maçı 3-1 kazandı.

Bu sezon evinde oynadığı 7'nci Şampiyonlar Ligi maçında da yenilmeyen Monaco, 2003-2004 sezonunda finale çıktığından bu yana ilk kez yarı final bileti aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :