Fransız Sarayı'nda "Pastacılık" etkinliği

Fransız Sarayı'nda "Pastacılık" etkinliği

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Buchwalter:- "Bugün Fransızca Türkçe pastacılık sözlüğü basıldı. Bu sözlük konuklarımıza dağıtılıyor. Türkiye ve Fransa arasında, pastacılık konusunda önemli bir alışverişi çok net gösteriyor"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Fransız Sarayı'nda Hybrid Firması ve Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun himayesinde 2. kez "Pastacılık" etkinliği düzenlendi.

Sarayda gerçekleşen etkinlikte, Fransız ve Türk pastacılık kültürünü yansıtan markaların ürünleri sunuldu. Hazırlanan pasta, hamur işi ve tatlılar saray içinde ve bahçesindeki konuklara ikram edildi.

Etkinlikte AA muhabirine konuşan Başkonsolos Bertrand Buchwalter, Fransız Sarayı'nda bu yıl pastacılık günü etkinliğinin 2.'sini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Pastayı "Hayatın tadını çıkarmak" olarak niteleyen Buchwalter, şöyle konuştu:

"Fransa ve Türkiye, pastacılık ve yemek kültürüne önem veren ülkeler. Amacımız Türk ve Fransız geleneklerini buluşturmak. Dünya çapında, pastacılık ve tatlıyla ilgili sanat kültürünü yansıtan Fransa ve Türkiye var. Türkiye'de Fransa'daki ekler ve petibör gibi pastacılıkla ilgili kelimeler var. Fransa'da da Türk pastacılığına yönelik de büyük bir merak var. Fransızlar yeterince bilmiyor ama önümüzdeki senelerde Türk pastacılığını daha iyi tanıyacak. Ben de Türk pastalarını çok severim. En sevdiğim Türk tatlısı künefe."

Türkçeyi çok iyi konuştuğu gözlenen Buchwalter, Türkiye'ye 5. gelişi olduğunu belirterek, Türk ve Fransız kültürünün birbirine benzediğini, Fransızca Türkçe pastacılık sözlüğünün de yayımlandığını kaydetti.

Buchwalter, "Bugün Fransızca Türkçe pastacılık sözlüğü basıldı. Bu sözlük konuklarımıza dağıtılıyor. Türkiye ve Fransa arasında, pastacılık konusunda önemli bir alışverişi çok net gösteriyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :