Fransız Müslümanların ramazan ayı

Fransız Müslümanların ramazan ayı

Fransa’da sonradan Müslüman olan Roland ve Rouger, ramazan ayında yeme-içme vaktinden boşalan zamanı ibadet etmeye ve İslam’ı daha iyi öğrenmeye ayırıyor- Roland: "Ramazan’da Türkiye’de olmak istiyorum"

PARİS (AA) – İslam'ı seçen Fransızlar, Ramazan ayında yeme ve içme vaktinden boşalan zamanı ibadet etmeye ve İslam’ı daha iyi öğrenmeye ayırdıklarını söyledi.

Sonradan Müslüman olan Nureddin Roland ve Thibaud Rouger, ramazan ayını nasıl geçirdiklerini AA muhabirine anlattı.

28 yaşındaki Roland, Ramazan ayında oruç tutulurken bir miktar zamanın da boşa çıktığını belirterek, bu zamanı da ibadet etmek ve okumakla değerlendirdiğini söyledi.

8 yıl önce Müslüman olduğunu ve Müslüman olduktan kısa bir süre sonra Ramazan ayının geldiğini belirten Roland, “Başlangıçta ramazan ayında orucun yatsı ezanına kadar tutulduğunu düşünüyordum ve o zaman ağustos ayındaydık. O zaman oruç hakkında fazla bilgim yoktu ve yanlış yapmaktan korkuyordum. O yüzden hava kapkaranlık olduğu zaman orucu açıyordum. Dolasıyla çok yoğundu.”

Ramazan ayı hakkında en çok kendisini etkileyenin başlarda açlık hissi ve Allah için oruç tutma fikri olduğunu anlatan Roland, bunun bir benzeri olmadığını ve daha önce bunu yaşamadığını ifade etti.

Roland, Müslüman olduktan sonraki ilk ramazan ayıyla beraber İslam’ı daha iyi tanıdığını ve öğrendiğini kaydetti. Roland, ramazanın tefekkür ayı olduğunu ve bu ayı tefekkürle bağdaştırdığını vurguladı.

- “Ramazan’da Türkiye’de olmak istiyorum”

Roland, ramazanın atmosferi ve paylaşma yönünü sevdiğini belirterek, 3 yıl önce İstanbul ve Trabzon’da oruç tuttuğunu ve çok hoşuna gittiğini söyledi.

Sonradan Müslüman olan bir Fransız olarak orucu Müslüman bir ülkede tutmanın insanı etkilendiğini ifade eden Roland, örneğin davulun sesiyle sahura uyanmanın, ezanı duymanın ve iftarlarda insanların birbirlerini davet etmesinin kendisinde olumlu anlamda iz bıraktığını anlattı.

Roland, bu yüzden “Ramazan’da Türkiye’de olmak istiyorum.” dedi.

30 yaşındaki Rouger de günlerin uzun ve yorucu olmasına rağmen ramazan ayını her yıl beklediğini ve oruç tutarken zorlanmadığını kaydetti.

Müslüman olduktan sonra ilk oruç tutacağı zaman, bunun zor olup olmayacağı konusunda endişe yaşadığını ifade eden Rouger, “Sonradan, Allah’ın oruç tutanlara bütün zorlukları aşacak bir güç verdiğini çabuk fark ettim.” sözlerini ekledi.

Ramazan ayı olması nedeniyle yeme ve içmeden kalan vakti tefekküre ve ibadet etmeye ayırdığını belirten Rouger, ramazanın diğer aylardan farklı olarak manevi duyguların daha yoğun olarak yaşanması ve Kur’an ayı olmasını sevdiğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler