Fransa'daki terör saldırısı

Fransa'daki terör saldırısı

Obama, Hollande'ı telefonla arayarak başsağlığı diledi

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Barack Obama'nın, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ı telefonla arayarak Nice kentinde dün meydana gelen terör saldırısı nedeniyle taziyelerini ilettiği bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında bir soruya verdiği yanıtta, Obama'nın Fransa lideri Hollande ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

Başkan Obama'nın Fransa'nın Nice kentinde dün gece 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması sırasında gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle Hollande'a başsağlığı dilediğini belirten Earnest, Obama'nın ayrıca saldırının soruşturulmasında ihtiyaç duyulması halinde her türlü güvenlik iş birliğine ve yardıma hazır olduklarını aktardığını kaydetti.

Josh Earnest, saldırının ardından Obama'nın yanı sıra aralarında ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson'ın da bulunduğu birçok ABD'li yetkililerin muhataplarıyla görüşmeler yaptığını ifade etti.

Fransız yetkililerin soruşturmanın şu anda ilk evrelerinde olduğuna dikkati çeken Earnest, saldırının ardındaki nedeni öğrenmek için saldırgan ve onun kimlerle ilişkisi bulunduğunu hakkında daha fazla bilgiyi ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, "Bu bireyin daha geniş bir terör ağıyla bağlantısı bulunduğu veya daha geniş terör komplosunun parçası olduğuna ilişkin kesin bir sonuç çıkarmak için henüz erken." değerlendirmesinde bulundu.

Josh Earnest, Avrupa ülkeleri arasında istihbarat paylaşımının artırılması gerektiğinin de altını çizdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :