Fırat Kalkanı Harekatı

Fırat Kalkanı Harekatı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İriş:- "Temennimiz o ki en kısa zamanda akan kanın durması ve Suriye'de çok ciddi bir konsensüs sağlanarak oradaki terörün ve bütün sıkıntıların adım adım çözümlenmesidir"

EDİRNE (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, "Temennimiz o ki en kısa zamanda akan kanın durması ve Suriye'de çok ciddi bir konsensüs sağlanarak oradaki terörün ve bütün sıkıntıların adım adım çözümlenmesidir" dedi.

İriş, partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Mustafa İriş, gazetecilerin Fırat Kalkanı Harekatı'na yönelik sorusu üzerine, Ortadoğu'da oynanan oyunun arka planında Büyük Ortadoğu Projesi'nin yani "büyük İsrail projesinin" olduğunu söyledi.

40 yıldır bölgede oynanan oyunu anlattıklarını ifade eden İriş, "Nil'den Fırat'a kadar olan bölgede büyük İsrail kurulacak. Diğer yerler küçültülerek, kolay lokma olup güdülecek. Böyle bir hedefleri var. Son nokta Türkiye ve İran'dır." diye konuştu.

Türkiye'nin bataklığa çekilmek istendiğini ifade eden Mustafa İriş, şunları kaydetti:

"Gelinen noktada iyice ateş bacayı sarmıştı. Bir harekat planlandı. Tabii ki asker bizim askerimiz, dua edeceğiz, tabii ki destekleyeceğiz ama temennimiz o ki en kısa zamanda akan kanın durması ve Suriye'de çok ciddi bir konsensüs sağlanarak oradaki terörün ve bütün sıkıntıların adım adım çözümlenmesidir. Ortadoğu'dan Amerika'nın da Rusya'nın da ne yapıp ne edip arındırılması gereklidir. Bu bölgede yaşanan sıkıntıların bölge halkları ve komşu ülkelerle beraber birlikte karşılıklı menfaat, karşılıklı saygı ilişkilerine göre tanzim edilmelidir. 20 bin kilometreden gelen Amerika'nın işi ne orada? Düşünün şimdi Arjantin ve Şili arasında problem var biz bütün askerlerimizi yığmışız oraya, bunda bir sıkıntı var demektir."

İriş, Ortadoğu'daki sorunların komşu ülkelerin beraber oluşturacağı platformlarda çözebileceğini sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :