"Filmekimi", 15. kez sinemaseverlerle buluşacak

"Filmekimi", 15. kez sinemaseverlerle buluşacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen "Filmekimi", 7 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak.İKSV'den yapılan açıklamaya...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen "Filmekimi", 7 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak.

İKSV'den yapılan açıklamaya göre, 15 yıldır aralıksız devam eden "Filmekimi", dünya festivallerinde gösterilen, ödüller alan, eleştirmenlerin ve izleyicilerin ilgisini çeken yeni yapımları meraklılarına sunacak.

Geçen yıl 6 kentte yaklaşık 75 bin sinemasevere ulaşan "Filmekimi"nin, bu yılki İstanbul gösterimleri Beyoğlu, Atlas, Kadıköy Rexx Sineması ve Nişantaşı City's Cinemaximum'da yapılacak.

İstanbul dışı gösterimlerine 2011'de başlayan "Filmekimi", 7-9 Ekim'de Ankara'da, 13-16 Ekim'de İzmir'de, 21-23 Ekim'de Bursa ve Eskişehir'de olacak.

Filmekimi programında, Altın Palmiyeli Ken Loach, Cannes Film Festivali'nde "Büyük Ödül"ü kazanan Xavier Dolan, Oscarlı Asghar Farhadi ile Jim Jarmusch, Park Chan-wook, Paul Verhoeven, Todd Solondz ve Pedro Almodovar gibi birçok yönetmenin filmi yer alacak.

"Filmekimi"nin İstanbul gösterimleri, 16 Ekim'de sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :