Filistinli mülteci kadınlardan "UNRWA gösterisi"

Filistinli mülteci kadınlardan "UNRWA gösterisi"

Gazze'de mülteci kadınlar UNRWA'nın işsiz nüfusa yönelik yürüttüğü "istihdam programını" durdurmasını protesto etti

GAZZE (AA) - Gazze'de mülteci kadınlar Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) işsiz nüfusa yönelik yürüttüğü "istihdam programını" durdurmasını protesto etti.

UNRWA'ın Gazze'deki merkezi önünde toplanan göstericiler, "Filistin halkını desteklemeye devam edin", "Hala desteğe ihtiyacımız var" yazan pankartlar taşıdı.

Gazze'deki Derec Mahallesinde bulunan Kadın Programı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Sümeyye Sagullah, "UNRWA 12 yılıdır bu programı yürütüyor. Bugün bu programı durdurması aileleri yıktı." dedi.

Programdan 50 kişinin yararlandığını bunun da 500 mülteci aile anlamına geldiğini aktaran Sagullah, söz konusu ailelerin programın durdurulması karşısında büyük yıkım yaşadığını ifade etti.

UNRWA'nın daha önceki gibi hizmet veremediğine işaret eden Sagullah, UNRWA'nın mali kriz yaşadığını ancak bunu hizmetlerin sınırlandırılması için bir gerekçe olamayacağını kaydetti.

Sagullah, UNRWA'nın istihdam programını durdurma kararından vazgeçmesini, Filistinli kadınlara ve ailelere desteğin devam etmesi için kadın merkezlerinin yeniden bütçelendirilmesi çağrısında bulundu.

Şati Mülteci Kamp'ındaki Kadın Programı Merkezi'nden Semah Talib, UNRWA'ya seslerini duyurmak, kararından vazgeçmesi ve desteklerine devam etmesi çağrısında bulunmak için toplandıklarını söyledi.

Gazze'deki insani durumun "uçurumun eşiğinde" olduğunu kaydeden Talib, bu programın durdurulmasının zor şartlar altında hayat mücadelesi veren yüzlerce aileyi etkilediğini hatırlattı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen yıl aralık ayında Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını duyurmasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, 16 Ocak'ta yaptığı açıklamada, UNRWA'ya verilecek 125 milyon dolarlık yardımın 65 milyon dolarlık bölümünün "tekrar gözden geçirilmek üzere" askıya alındığını bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler