Filistin'den Ortadoğu barışı için uyarı

Filistin'den Ortadoğu barışı için uyarı

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ebu Radine, Filistin meselesinin çözüme kavuşmaması durumunda bölgede ve dünyadaki şiddet, kaos ve gerginliğin süreceği uyarısında bulundu

RAMALLAH (AA) - Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Radine, Filistin meselesinin çözüme kavuşmaması durumunda bölgede ve dünyadaki şiddet, kaos ve gerginliğin devam edeceğini belirtti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre Ebu Radine, yaptığı yazılı açıklamada "Filistin meselesi için getirilecek herhangi bir adil çözümün bağımsız devletin başkentinin Doğu Kudüs olması konusunu da kapsaması gerektiğini" ifade etti.

Ebu Radine, Filistin devletinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda tanınması başta olmak üzere uluslararası meşruiyetin sağlanması durumunda bölgenin problemlerini çözecek ve Arap-ABD ilişkilerinde yeniden dengeyi sağlayacak uygun iklimin oluşacağını kaydetti.

Doğu Kudüs'ün herhangi bir çözümün veya bölgeyi yıkımdan kurtaracak bir projenin başlangıç ve bitiş noktası olduğunun altını çizen Ebu Radine, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın hala iki devletli çözüm temelinde adil barışa bağlı olduğunu aktardı.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ebu Radine, bölgenin önünde zor tercihler olduğuna işaret ederek bu meydan okumalar karşısında bölge halkları ve devletlerinin ulusal değerlere sıkıca sarılması gerektiğini sözlerine ekledi.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in "1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını ve yeni Yahudi yerleşim birimlerinin inşasına son vermeyi kabul etmemesi" nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :