Filistin sporuna İsrail engeli
İsrail yönetimi, Nijerya ile Kırgızistan heyetlerine ve bazı Ürdünlü sporculara yarın başlaması planlanan Filistin Açık Tekvando Turnuvasına katılmak üzere Filistin'e girebilmeleri için vize vermedi- Gazzeli 35 sporcu ve yöneticinin turnuva için Batı Şeri
RAMALLAH (AA) - İsrail'in, bazı sporcuların Filistin'e girişine izin vermeyerek yarın başlaması planlanan birinci Filistin Açık Tekvando Turnuvasını engelleyeme çalıştığı belirtildi.
AA muhabirine konuşan Filistin Tekvando Federasyonu Başkanı Ömer Kebeha, İsrail yönetiminin Nijerya, Kırgızistan heyetlerine ve Ürdün heyetinin bazı sporcularına vize vermediğini, Gazze'den gelecek 35 sporcu ile yöneticinin ise Batı Şeria'ya girmesini engellediğini ifade etti.
İsrail yönetiminin Fas heyetini 48 saat beklettikten sonra ülkeye girmesine izin verdiğini, Türk, Rus ve Ürdün heyetlerinin ise bu akşam Ramallah'ta olacağı bilgisini veren Kebeha, "23 ülkeden 350 sporcu, idareci ve teknik görevli Turnuvada yer alacak." dedi.
Kebeha, İsrail'in sporculara vize vermeyerek birinci Filistin Açık Tekvando Turnuvası'nın düzenlenmesini, engellemeye çalıştığını kaydetti.
Türkiye heyetini ülkedeki başarısız kalkışmaya rağmen gelme konusunda ısrarcı olmaları nedeniyle öven Kebeha, "Yarınki Turnuva Filistin'de bir ilk. Filistinli sporcuların ne derece geliştiğini yansıtıyor." diyerek, bunun aynı zamanda Filistin davasına hizmet edeceğini de ifade etti.
18-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Filistin Açık Tekvando Turnuvasınında, Avrupa ve dünya şampiyonu, olimpiyat ikincisi Bahri Tanrıkulu da gözetmen olarak yer alacak.
Tanrıkulu, Filistin adına 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alabilmek için Filipinler'de düzenlenen Asya Kıtası Elemeleri'ne katılarak bronz madalya kazanmıştı.
AA
Kaynak:
