Filistin Gençlik Çalıştayı Sona Erdi

Filistin Gençlik Çalıştayı Sona Erdi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Vakıf İnsan Topluluğu ile Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şubesi'nin ortaklaşa organize ettiği "Filistin Gençlik Çalıştayı" sona erdi.

18-19 Mayıs tarihleri arasında Hadim'de gerçekleştirilen çalıştay kampında çoğunluğunu hukuk öğrencilerinin oluşturduğu katılımcılar, Filistin meselesini dört ana başlık altında ele aldılar.

Çalıştayın İçeriği

Katılımcılar, Hamas'ın hukuki kimliği, savaş hukuku, soykırım suçu ve dinler tarihinde Kudüs konularına yoğunlaştılar. Çalıştayın sonuç bildirgesi, düzenlenen bir toplantıda Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak okundu. Bildirgenin kamuoyuna duyurulduğu toplantıya HUDER kurucu başkanı ve 26. ve 27. dönem Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile HUDER Konya Şube Başkanı Levent Babacan da katıldı.

f1.jpg

Önemli Katılımcılar ve Açıklamaları

Ahmet Sorgun, çalıştayın büyük hukukçu Hazreti Hadimi'nin memleketinde yapılmasının çalıştaya ayrı bir anlam kattığını vurguladı. Ayrıca, bütün dünyanın kulaklarının sağır, gözlerinin kör olduğu Filistin için yapılan gençlik çalıştayının farkındalık oluşturması anlamında çok değerli olduğunu ifade etti. Filistin meselesinin Filistinlilerin ve Gazzelilerin değil, insanlığın meselesi olduğunu belirten Sorgun, "Böyle önemli bir konuyu ele alan gençlerin bu çalışması bizleri Filistin adına, Gazze adına, ülkemiz adına ve insanlık adına umutlandırdı. Aslında 8 aydır katledilen Filistin değil, insanlık onuru ve insanlığın geleceği katlediliyor," dedi.

HUDER Konya Şube Başkanı Levent Babacan ise, Filistin meselesinin ele alındığı kampın önemine değinerek, "Yapılan bu çalıştay aslında bir örnek teşkil ediyor. Konya'da böyle bir çalışma daha önce henüz yapılmadı. Bu çalışmanın uluslararası statüde bir çalışmaya dönüştürülmesi için çalışmalarımız devam edecektir. Çalışmanın içinde yer alan genç kardeşlerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum," dedi.

f2.jpg

HUDER'e ve N.E.Ü Vakıf ve İnsan Topluluğu'na teşekkür

Programın organize edilmesinde katkısı olan HUDER'e ve N.E.Ü Vakıf ve İnsan Topluluğu'na teşekkür eden Sorgun, programa ev sahipliği yapan Hadim Belediye Başkanı Mehmet Çetiner'i de kutladı. Çalıştayın sonunda yapılan değerlendirmeler, katılımcıların Filistin meselesine dair farkındalıklarının arttığını ve bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum