Figen Yüksekdağ’ın yerine seçilen eş başkan belli oldu

Figen Yüksekdağ’ın yerine seçilen eş başkan belli oldu

Eş Genel başkanlıklara Kemalbay ile tutuklu bulunan Demirtaş seçildi

ANKARA (AA) - HDP'nin 3. Olağanüstü Kongresi'nde Eş Genel başkanlıklara Serpil Kemalbay ile tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş seçildi.

Partinin 3. olağanüstü kongresi Dünya Ticaret Merkezi'nde yapıldı.

Kongreye 284 delege katılırken, Demirtaş ve Kemalbay 251 geçerli oyla eş genel başkanlıklara seçildiler.

Kongreyle Parti Meclisi, Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulu da belirlendi.

HDP'nin yeni Merkez Disiplin Kurulu şu isimlerden oluştu:

Hamit Geylani, Hatice Erbay, Mahmut Çavlı, Mahmut Demirel, Nuriye Taka, Sinem Coşkun, Şilan Aydın Üzgeç, Yeliz Yıldırım ve Zahit Mutlu.

Partinin Uzlaşma Kurulu üyeleri de Ali Haydar Konca, Kifayet Ceylan, Özgür Sevgi Göral Birinci, Taşkın Aktaş ve Yavuz Önen'den oluştu. Kongreyle 100 kişilik Parti Meclisi de belirlendi.

Seçimin ardından Eş Genel Başkan seçilen Serpil Kemalbay, bunun bir görev devri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu zorunlu kongrede, bu onurlu görevi bana verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu bir onurdur. Biz bu bayrağı yerden almadık, hep yukarılarda taşıyacağız. Bugüne kadar yaptıklarımız çok fakat eksikliklerimiz de vardır. Şimdi bizler bu eksiklikleri, bu kongreyi fırsata çevirerek aşmak için gücümüzü daha çok perçinledik."

Kongrenin sonuç bildirgesinde ise "Demokrasi ve Barış Mücadelesi Planı"nın acil bir ihtiyaç olduğu ifade edilerek şunlar kaydedildi:

"Demokratik siyasetin acil gündemi, bütün tıkanıklıkları aşarak bölgesel bir barış ortamının geliştirilmesi yönünde bir mücadele planını ortaya koymaktır. Bu mücadele planı bir taraftan iç barışın sağlanabilmesi için yapılması gerekenleri, barış ve özgürlük iradesini sergileyen bir hattı içermeli, diğer yandan da bölge barışını hedeflemelidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :