FETÖ'ye 'mahrem kadın' operasyonu! 1'i Konya'da da ablalık yapan 33 kişi gözaltına alındı

FETÖ'ye 'mahrem kadın' operasyonu! 1'i Konya'da da ablalık yapan 33 kişi gözaltına alındı

İzmir merkezli, İstanbul, Bursa, Zonguldak ve Manisa'da FETÖ/PDY'nin emniyet içerisindeki 'mahrem kadın' yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda biri Konya ve Nazilli'de, örgüt içinde 'abla'lık yaptığı da öğrenilen 33 şüpheli yakalandı

İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet içerisindeki 'mahrem kadın' yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgütün toplantılarında daha önce ihraç edilmiş polislerin eşlerine yönelik fişleme yaptığı iddia edilen 33 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca İzmir merkezli, İstanbul, Bursa, Zonguldak ve Manisa'da emniyet "mahrem kadın" yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği yönünde tanık beyanı ve garson gizli tanıktan ele geçirilen dijital fişleme bilgisi bulunan, 5'i Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen ve HTS incelemesinden örgütsel irtibatı olduğu belirlenen ve haklarında gözaltı kararı verilen 39 kişiyi yakalamak için bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlatıldı. 39 kişinin örgüt içerisindeki sözde görev dağılımına göre birinin "genel müdür", diğerlerinin de "öğretmen" olarak adlandırıldığı öğrenildi. Şüpheliler arasında 1 öğretmen, 3 ebe ve 1 Kur'an kursu öğreticisinin bulunduğu belirtildi. Operasyon kapsamında şu ana kadar 33 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

'Örgüte yakın" veya "uzak" diye fişliyorlar iddiası

Aralarında 1 öğretmen, 3 ebe ve 1 Kur'an kursu öğreticisinin olduğu şüphelilerin, örgütün polislere yönelik evlerde düzenlediği toplantılarında, farklı odalarda toplandıkları ve daha önce görevden ihraç edilen polislerin eşlerini, "örgüte yakın" veya "uzak" şeklinde fişledikleri iddia edildi. Operasyonda FETÖ'den aranan başka birinin evinde yakalanan bir şüphelinin, Konya ve Nazilli'de, örgüt içinde "ablalık" olarak adlandırılan görevi yaptığı da öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.