'FETÖ'nün Konya Barosu Yapılanması' imamları da vatandaşlıktan çıkarılacak

'FETÖ'nün Konya Barosu Yapılanması' imamları da vatandaşlıktan çıkarılacak

Resmi Gazete'de yayımlanan 130 kişiyi kapsayan vatandaşlıktan çıkarılacaklar listesinde, firari olarak yargılanan FETÖ'nün 'Konya Barosu ve Avukat Yapılanması'nın sözde 3 imamı da yer alıyor

İçişleri Bakanlığının, haklarında terör ve örgütlü suçlar ile anayasal düzene karşı işlenen suçlarla ilgili soruşturma ve kovuşturma yürütülen ancak yurt dışında bulunmaları nedeniyle kendilerine ulaşılamayanların vatandaşlıktan çıkarılacağına ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan 130 kişiyi kapsayan ilanda, FETÖ’nün “Konya Barosu ve Avukat Yapılanması”nın başına 2012 yılında getirilen sözde bölge imamı “Sabit” kod adlı Abdulkadir Yılmaz, il imamı “Hikmet” kod adlı Muhammet Eroğlu ve il yöneticisi ve stajyer avukatlardan sorumlu il imamı “Fatih” kod adlı Yalçın Türken de yer alıyor. “Turuncu” kategoriden “Aranan Terörist” listesinde yer alan 3 isim, Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada firari sanık olarak aranıyor ve yargılanıyor.

SABİT KOD ADLI ABDULKADİR YILMAZ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın iddianamesinde; 1967 İskenderun doğumlu örgütün sözde bölge imamı Sabit kod adlı Abdulkadir Yılmaz'ın, 2012 yılı hakim-savcı yazılı sınav sorularını sınav öncesinde temin ederek kendi örgüt mensubu olan sınava girecek örgüt üyelerine vermek sureti ile örgütün emir ve talimatlarını yürüttüğü belirtiliyor. Abdülkadir Yılmaz, Kırmızı kod bylock kullancısı olarak dikkat çekiyor.

HİKMET KOD ADLI MUHAMMET EROĞLU

1984 Çorum doğumlu, Hikmet Kod adını kullanan Muhammet Eroğlu, isimli şahsın, Konya'da bulunan FETÖ/PDY bağlı avukatların abisi ve sözde il imamı olduğu belirtiliyor. Muhammet Eroğlu’nun kripto haberleşmeyi yürüttüğü, örgüt mensuplarına Cover Me, Tango, Bylock kimi programları yüklediği, emir ve talimatları yönlendirdiği belirtiliyor. Eroğlu’nun yine aynı davada firari sanık olarak aranan Memduh Oğuz ile birlikte hareket ederek yüklü miktarda paraları yurt dışına götürdüğü ifade ediliyor.

FATİH KOD ADLI YALÇIN TÜRKEN

Örgütün sözde stajerler avukatlardan sorumlu avukat imamı,1980 Kırıkkale doğumlu, Fatih kod adlı Yalçın Türken’in çekirdekten yetiştiği, Fetullah Gülen’in görüntülerini ve sözlerini tercüme ettiği belirtiliyor. İnsanların hadis ve ayetler ile etki altına alarak manevi baskı yapıp örgüt içerisinde himmet ve bağış parası toplandı ifade edilen Türken’in Cower Me, Tango ve Bylock gibi programları örgüt mensuplarının cep telefonlarına yüklediği ifade ediliyor.

M. Mustafa Özdemir-Memleket

baro-immalari.jpg

Etiketler :