FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davası

FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davası

Tutuklu sanık savunmalarının alındığı duruşma yarına ertelendi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 31'i tutuklu 86 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması sona erdi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada görülen duruşmada, bazı tutuklu sanıklar savunmalarını tamamladı.

Söz alan tutuklu sanık Ruhi Gürer, Atılım İş Adamları Derneği’ne ticari kazanç sağlamak amacıyla üye olduğunu savunarak, "Bilerek veya isteyerek hiçbir terör örgütü içinde yer almadım." dedi.

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’den veya örgüt yöneticisi herhangi birinden emir veya talimat almadığını ileri süren Gürer, "Ben, FETÖ askeri değilim. Sayın Savcının bu iddiasını kabul etmiyorum. Benim ofisimde yapılan aramalarda Fetih Suresi’nin okunduğunu belirten bir not bulundu. Doğrudur… Aleyhimde delil olarak gösterililen bu değerlendirmeyi kabul etmiyorum. Hangi terör örgütünün hangi sureyi okuduğunu kim bilebilir. Ben Fetih Suresi’ni inancım gereği okuyorum." ifadelerini kullandı.

Talimat doğrultusunda Digitürk aboneliğini iptal etmediğini ileri süren Gürer, şunları söyledi:

"Digitürk’te kapatılan kanallar oldu. Bundan dolayı kazıklandığımı düşündüğüm için aboneliğimi iptal ettirdim. Ayrıca çevremde Digitürk aboneliğini iptal ettirenler oldu, kimse soruşturma geçirmedi. Tamamen tüketici haklarımdan dolayı aboneliğimi iptal ettirdim. Ayrıca Samanyolu televizyon kanalı kapalıyken Digitürk’e aboneliğimi tekrar yaptırmıştım. 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetliyor ve tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum."

Savunmasını tamamlayan tutuklu sanıklar Semih Sadır ve Emrullah Emre Topal da, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu.

Duruşma, sanık savunmalarının tamamlanması için yarına ertelendi.​

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :