FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davası

FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davası

Tutuklu sanık Nalbant: - "Ayaklarım kırılsaydı da TUSKON toplantısına gitmeseydim, ellerim kırılsaydı da alkışlamasaydım. Bütün kadınlar TUSKON'da vitrin olarak kullanıldı" - Mahkeme Başkanı Öztürk: "Devletin bilgilerini gayriresmi yollarla size söylüyorl

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral, genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 31'i tutuklu 86 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki büyük salonda görülen duruşmada, kapatılan TUSKON’da yönetim kurulu üyesi tutuklu sanık Yüksel Nalbant savunmasını tamamladı.

Nalbant, FETÖ'nün içinde, terör örgütü olarak bilinmediği dönemde bulunduğunu ileri sürerek, "Ben terörist değilim. Terör örgütü olduğunu bilseydim, bu adamlara selam vermezdim." dedi.

TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu'nda konuşma yapan Rızanur Meral'in konuşmasını ön sıralarda dinlediği iddia edilen Nalbant, "TUSKON'da önemli bir pozisyonda değildim. Toplantıda ise sıranın sonunda oturduğumdan ve yanımdakilerle konuştuğumdan ne konuşulduğunu duyamadım. Herkes alkışladığı için toplum psikolojisiyle ben de alkışladım. Ayaklarım kırılsaydı da TUSKON toplantısına gitmeseydim, ellerim kırılsaydı da alkışlamasaydım. Bütün kadınlar TUSKON'da vitrin olarak kullanıldı." diye konuştu.

- "Devlete sızdıklarını fark edemedim"

Nalbant, hukuk dışı bir faaliyetin içinde bulunmadığını iddia ederek, şunları kaydetti:

"Kendim ve eşim cemaat yurtlarında kalmadık. Hayatım boyunca yasa dışı bir şey yapmadım. Benim katıldığım TUSKON toplantısında hukuk dışı konuşmalar olmadı. Bu örgütün devlete sızmasını erken fark edemedim. TUSKON’un bana herhangi bir maddi getirisi olmamıştır. TUSKON'un başkanı Rızanur Meral'in istifa ettiğini avukatımdan öğrendim. TUSKON’da önemli bir görevim olsa bunu bilmez miydim?"

- "Bu bir casusluk faaliyetidir"

Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Öztürk de Nalbant'ın çapraz sorgusunda daha önce emniyet ve savcılıkta verdiği, "Özer Demircan (MAĞRİFED derneği genel sekreteri) beni aradı. Emniyette tanıdıklarım var, gözaltına alınacağımızın haberini verdi. Romanya'ya gidin dedi." şeklinde beyanını okudu.

Bu ifadeyi baz alan Öztürk’ün, "Bu bir casusluk faaliyetidir. Espiyonajdır (gizli bilgi toplama faaliyeti). Devletin bilgilerini gayriresmi yollarla size söylüyorlar. Tepki göstermedin mi?" şeklindeki sorusuna Nalbant, "Ne yapacağımı bilemedim." diye yanıt verdi.

Heyet Başkanı Öztürk’ün, "TUSKON’un 5. Olağan Genel Kurulu’nda Rızanur Meral'in konuşumasını neden alkışladın şeklindeki sorusuna ise Nalbant, "Konuşmayı tam dinlemedim. Sürü psikolojisiyle hareket ettim." yanıtını verdi.

Duruşmada, sanık savunmaları sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :